«Am celulită. Ce exerciţii pot face?» Dr. Georgiana Ozana Tache răspunde

1 exercitii celulita jpg jpeg

Celulita dă mari bătăi de cap, în special femeilor. Cititoarea noastră Letiţia se întreabă ce exerciţii poate face ca să diminueze aspectul de coajă de portocală al pielii, iar medicul Gorgiana Ozana Tache oferă explicaţii utile pentru toti cei care se confruntă cu această afecţiune.

„Am celulită şi, pe lângă dietă, masaj şi creme speciale, aş dori să fac şi exerciţii fizice. Există anumite exerciţii eficiente în acest sens?“ Letiţia S., din Cluj-Napoca, iar medicul Georgiana Ozana Tache, care are o vastă experienţă în recuperare, medicină fizică şi balneologie răspunde:

Din descrierea dumneavoastră nu reiese unde anume este dispusă celulita, prin urmare, presupun că se regăseşte pe coapse, fese şi pe abdomen. Există şi celulită a braţelor. Localizarea celulitei este destul de importantă, dat fiind faptul că degeaba faci exerciţii ale membrelor superioare cu gantere dacă vrei sa scapi de celulita aflată pe coapse. Presupunând că celulita se află la nivelul coapselor, feselor şi poate la nivel abdominal, puteţi face exerciţii precum flexia trunchiului pe coapse, aşa-numitele abdomene, sau a coapselor pe trunchi şi exerciţii de pedalare în aer („biciclete“), ce promovează mişcarea segmentelor membrelor şi trunchiul împotriva unei greutăţi. Alte exerciţii promovează mişcarea membrului inferior în lateral sau în spate, cu o greutate ataşată la nivelul gleznei, din poziţia în picioare. Dacă este vorba despre celulita localizată la nivelul braţelor, atunci mobilizarea unor greutăţi cu braţele extinse din poziţia în picioare sau mobilizarea greutăţilor aparatelor de fitness pot reprezenta exerciţii menite să scadă depozitele de celulită.