ÔÇ×Schimbarea periu┼úei a dus la apari┼úia tartrului! Ce-i de f─âcut?ÔÇŁ

1 2 jpg jpeg

ÔÇ×Decizia de a trece de la o periu┼ú─â cu peri tari la una cu peri mai moi este foarte bun─â. ├Äntr-adev─âr, folosirea unei periu┼úe cu peri prea duri poate traumatiza sau leza ┼úesutul gingival favoriz├ónd apari┼úia s├ónger─ârilor ┼či chiar retrac┼úia gingiei.

Totu┼či, dac─â folosi┼úi un periaj corect, apari┼úia tartrului nu este rezultatul schimb─ârii periu┼úei. Mai mult, tartrul dentar este o form─â de plac─â dentar─â calcificat─â care nu poate fi ├«ndep─ârtat─â prin periaj, indiferent de tipul periu┼úei folosite.

Vă recomand să vizitaţi un cabinet stomatologic pentru efectuarea unui detartraj urmat de un periaj profesional. Acesta este realizat de medicul dentist cu ajutorul instrumentelor mecanice.

Procedurile sunt nedureroase ┼či v─â vor l─âsa o senza┼úie pl─âcut─â de ÔÇ×din┼úi cura┼úiÔÇŁ.

Dac─â totu┼či observa┼úi c─â periu┼úa cu peri moi are eficien┼ú─â redus─â ├«n ├«ndep─ârtarea pl─âcii de pe suprafa┼úa din┼úilor, pute┼úi trece la una cu peri un pic mai tari (├«n niciun caz foarte duri). Nu uita┼úi s─â ├«nlocui┼úi periu┼úa dac─â arat─â semne de uzur─â, o periu┼úa uzat─â fiind practic ineficient─â.ÔÇŁ

2 jpg jpeg

Dr. George Ghidrai, medic specialist medicin─â dentar─â

G─âse┼čti mai multe despre detartraj ┼či periajul profesional AICI