ÔÇ×Cum se poate sc─âpa de mirosul nepl─âcut al gurii?ÔÇŁ

2 jpg jpeg

ÔÇ×Respira┼úia ur├ót mirositoare (cunoscut─â ┼či sub numele ei medical de halen─â sau halitoz─â) este o afec┼úiune frecvent─â ├«n ziua de azi. Exist─â 3 cauze principale ale acestei probleme, ├«n ordinea importan┼úei, acestea sunt:

- igiena oral─â deficitar─â,

- afecţiuni la nivelul cavităţii bucale,

- diverse boli generale care pot cauza apariţia unei respiraţii urât mirositoare.

Dup─â aceast─â scurt─â introducere, s─â trecem la cazul dumneavoastr─â concret. ├Än primul r├ónd, faptul c─â a┼úi depistat mai multe feluri de miros este un aspect irelevant; acesta se poate schimba ├«n func┼úie de tipul florei bacteriene prezente la un moment dat ├«n cavitatea bucal─â precum ┼či de natura alimenta┼úiei.

┼óin├ónd cont c─â majoritatea afec┼úiunilor dentare au fost tratate recent ┼či nu ┼čti┼úi s─â sufere de boli generale, s-ar putea ├«ncerca ├«n prima faz─â o mic─â ├«mbun─ât─â┼úire a igienei orale.

Este foarte bine s─â se spele regulat pe din┼úi, dar ┼či mai important─â este tehnica folosit─â. Dac─â durata periajului este prea scurt─â sau tehnica nu este corect─â, eficien┼úa acestuia scade dramatic.

Recomand so┼úului dumneavoastr─â s─â se spele pe din┼úi folosind o tehnic─â corect─â de cel pu┼úin 2 ori pe zi (diminea┼úa ├«nainte de mas─â ┼či seara ├«nainte de culcare). Dup─â periaj ├«i recomand cl─âtirea timp de 20-30 de secunde cu ap─â de gur─â, fapt ce va ajuta la ├«mprosp─âtarea respira┼úiei.

Dac─â dup─â 2 s─âpt─âm├óni nu observa┼úi nicio ├«mbun─ât─â┼úire a respira┼úiei, este bine s─â consulta┼úi medicul dvs. stomatolog pentru depistarea unor eventuale afec┼úiuni care n-au fost ├«nc─â tratate. Acesta v─â poate recomanda ┼či un consult general dac─â consider─â c─â respira┼úia ur├ót mirositoare ar putea fi cauzat─â de anumite boli generale nedipistate ├«nc─â.ÔÇŁ

2 jpg jpeg

Dr. George Ghidrai, medic specialist medicin─â dentar─â

G─âse┼čti mai multe despre halen─â AICI