Boala care i-a crescut apetitul sexual regelui Carol al II-lea
Stiai ca de afectiunea numita priapism suferea si Regele Carol al II-lea? Afla in randurile de mai jos ce este priapismul, de cate feluri poate fi si cum se manifesta in fiecare caz.
Boala afecteaza barbatii si presupune o stare de erectie prelungita, care provoaca durere greu de suportat. Disconfortul se poate concretiza si prin prurit intens, care se diminueaza prin satisfacerea dorintei sexuale. De ce apare si ce este priapismul, dar mai ales care sunt modalitatile de tratament?
Nu este vorba despre o boala des intalnita, dar cand apare, simptomele sunt usor de recunoscut. De fapt, daca erectia dureaza mai mult de 4-5 ore, este bine sa fie solicitat ajutor medical. Tratamentul administrat in cel mai scurt timp posibil este esential. Altfel, se pot deteriora tesuturile, determinand incapacitatea de a obtine sau de a mentine o erectie (disfunctie erectila).
Bine de stiut!
Boala numita priapism apare mai des la baietii intre 5 si 10 ani si la barbatii cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani.
Viata amoroasa a Regelui Carol al II-lea, afectata
Urmasul Regelui Carol I a avut de suferit de pe urma bolii, nu doar fizic, ci si psihic. Nu de putine ori s-a facut referire la el ca fiind bolnav de amor si ca ar avea un apetit sexual anormal. Comportamentul sexual al Regelui, insa, era cauzat de priapism, boala care il facea sa isi doreasca sa faca sex extrem de des. Durerea si pruritul la nivelul penisului puteau fi diminuate doar daca era satisfacut sexual.
Ce este priapismul ischemic si cum se manifesta priapismul nonischemic
Afectiunea denumita generic priapism poate fi de doua feluri: de natura ischemica si nonischemica.
Priapismul ischemic, cel mai des intalnit tip de priapism, este caracterizat prin incapacitatea sangelui de a iriga penisul. Printre cele mai frecvente simptome ale bolii sunt: erectie nedorita care tine mai mult de 4-5 ore si erectii nedorite care alterneaza pentru cateva ore. De asemenea, in caz de priapism ischemic, axul penisului este rigid, adesea, insa glandul este moale. In aceasta situatie, se impune un tratament imediat, care incepe, de obicei, cu o combinatie de drenare a sangelui din penis, utilizand medicamente. Ca solutie finala, un chirurg poate implanta un dispozitiv pentru redirectionarea fluxului de sange.
Priapism nonischemic – poate fi vorba despre priapism nonischemic cand in penis ajung fluxuri prea mari de sange. De obicei, acest tip de afectiune nu doare. Cele mai frecvente simptome sunt: erectie nedorita cel putin 4 ore, penisul este in erectie, dar axul penisului nu este rigid.
In multe situatii, priapismul nonischemic dispare de la sine, fara un tratament anume, insa poate fi necesara, in unele cazuri, si interventii de naturala chirurgicala.
Citeste mai multe despre ce este priapismul: