Visele îţi pot spune de ce boală suferi

1 2 jpg jpeg

Coşmarurile pot indica febra şi migrene

Bolile care au unul dintre simptome febra îţi pot afecta somnul. Astfel, cei în cauză pot avea coşmaruri şi se pot trezi brusc din somn. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani de la Mayo Clinic. Şi persoanele care suferă de afecţiuni ale inimii pot avea coşmaruri, potrivit unui studiu la care au participat 6.000 de persoane, realizat în Olanda.

Cercetătorii spun că bolnavii pot avea dureri în piept, care le pot da coşmaruri. Coşmarurile pot fi şi semnul unei migrene. Cei care au diabet, în momentele în care au o scădere drastică a nivelului de zahăr din sânge, pot avea vise urâte.

Stres şi aciditate gastrică

Visele care ne spun că suferim din cauza acidităţii gastrice sunt cele din primele ore după ce am adormit. Astfel de vise se mai pot întâlni şi la persoanele supraponderale şi la cele foarte stresate. Un exemplu de vis care arată că eşti strestă poate fi acela în care pierzi un avion sau un tren.

Tulburări hormonale

Dacă îţi este foarte cald în timpul somnului, sau, dimpotrivă, îţi este frig, poţi să ai mai multe vise, spun oamenii de ştiinţă. Totodată, aceste vise sunt şi printre cele pe care ţi le aminteşti mai uşor.

Totodată, şi tulburările hormonale îţi pot creşte frecvenţa cu care visezi, lucru pe care l-au observant şi unele femei, înainte de menstruaţie.

Alzheimer şi Parkinson

Dacă în visele tale apar frecvent persoane care te urmăresc sau te simţi tot timpul urmărit sau eşti atacat, poate fi un semn că ai putea fi predispus la afecţiuni precum Alzheimer sau Parkinson.

Este concluzia medicului Nicholas Oscroft, expert în somn la spitalul Papworth din Cambridge, Marea Britanie. Aceste vise pot apărea cu până la 10 ani înainte de alte simptome ale acestor afecţiunilor.

Femeile însărcinate visează mai des

Pe perioada sarcinii, din cauza modificărilor hormonale, femeile visează mai des. Poate fi vorba atât de vise plăcute, cât şi de coşmaruri. Un studiu la care au participat 166 de gravide din Israel au arătat că şansele ca o femeie să sufere de depresie după naştere (postpartum) creşteau proporţional cu numărul de vise urâte pe care le avea.

Totodată, o altă cercetare realizată în Italia pe un eşantion de 290 de femei a asociat numărul mare de vise cu un travaliu mai scurt.