Încă te gândești la fostul partener? Iată care sunt motivele!
Indiferent de motivul pentru care v-ați despărțit, tu încă te gândești la amintirile pe care le ai cu fostul partener? Motivele sunt diverse, de la neîmplinerea emoțională, frica de singurătate sau chiar depresie.
Obsesia pentru fostul partener poate ascunde afecțiuni psihice.
Faptul că nu poți trece peste o relație ce tocmai s-a încheiat poate indica frica de singurătate, stimă de sine scăzută sau chiar depresie ori o tulburare obsesiv-compulsivă, manifestată prin gânduri și comportamente repetitive, informează verywellmind.com.
Cele mai întâlnite motive pentru care încă de gândești la fostul partener sunt:
-ești încă atras(ă) de el fizic sau emoțional
-încă simți o posibilă conexiune
-nu te-ai detașat de fosta relație
-anumite momente din viața de zi cu zi, precum anumite melodii, te duc cu gândul la fostul partener
-idealizezi fosta relația și încă nu poți accepta faptul că te-ai despărțit de fostul partener.
De asemenea, alte motive pentru care încă te gândești la fostul pot fi reprezentate de anumite traume din copilărie sau neîmplinirea emoțională. În cazul în care, pe lângă gânditul la fostul partener, întâmpini și o stare profundă de tristețe, tendința de a te izola sau chiar gânduri suicidare, cere ajutorul unui psiholog.
Vezi şi: Semnele pe care partenerul ţi le transmite când nu te mai iubeşte
Cum să depășești aceste gânduri
Examinează-ți cu atenție sentimentele față de fostul partener și analizează relația trecută, pentru a-ţi creşte șansele de a te lămuri în legătură cu anumite aspecte din relația anterioară. Cel mai important este să nu consideri că despărțirea de fostul partener este un eșec, ci să o iei ca pe o experiență din care ai învățat lucruri valoroase, care te vor ajuta să evoluezi emoțional în relația viitoare. Gândește-te, de asemenea, care au fost conflictele și nemulțumirile care au dus la destrămarea relației. Cu ajutorul acestei analize, vei putea privi relația trecută într-un mod realist, încetând să-l mai idealizezi pe fostul partener, scrie indianexpress.com. De asemenea, evită să te izolezi de cei dragi și caută să-ți petreci cât mai mult timpul, în compania persoanelor apropiate (familia, prietenii). Practică hobby-urile preferate și fă mișcare în aer liber. Dacă te simți trist(ă) tot timpul, te izolezi, nu ai motivație sau ai chiar gânduri suicidare, cere ajutor specializat (psiholog, psihiatru).
Anca-Teodora Popa