Semnele pe care partenerul ţi le transmite când nu te mai iubeşte

1 cuplu jpg jpeg

Nu te apuca să rupi petalele tuturor florilor ca să îţi dai seama dacă te mai iubeşte sau dacă dragostea lui pentru tine s-a stins. Poţi afla acest lucru din gesturile pe care le face.

Te vedeai alături de el până la adânci bătrâneţi, însă, fără să-ţi dai seama, te-ai trezit într-un vis urât. Declaraţiile lui de dragoste s-au transformat într-o linişte apăsătoare, abia dacă mai vorbeşte cu tine, iar planurile care să te includă au dispărut. Sunt semnale că sentimentele lui de iubire pentru tine au pălit, iar el nu are curajul să îţi spună asta verde în faţă.  

Nu mai are respect pentru tine

Vă certaţi tot mai des, este mereu pregătit cu o replică acidă şi nu-i mai intri în voie cu nimic. Este o dovadă clară că nu te mai apreciază, iar dragostea fără respect este exact ca mâncarea fără sare. El nu face altceva decât să te rănească profund, iar tu vei începe să te simţi inutilă şi să-ţi pierzi încrederea în tine. Nu-i căuta scuze şi nu te gândi că se comportă aşa din cauza unor probleme de serviciu sau din vina ta.

Privirea spune totul

Când a fost ultima dată când s-a uitat în ochii tăi cu pasiune, acea privire care îţi spunea că în braţele lui eşti mereu în siguranţă şi că ar muta şi munţii din loc pentru tine? Nu degeaba se spune că ochii sunt oglinda sufletului, căci dragostea se citeşte în privire. Iar când  acea licărire pe care doar în preajma ta o avea a dispărut, înseamnă că pasiunea şi admiraţia lui pentru tine s-au evaporat.

Au dispărut gesturile mici

Faptul că nu mai vrea să mergeţi pe acelaşi drum se poate citi şi din lipsa gesturilor de afecţiune mărunte, pe care le făcea la începutul vieţii în doi: când făcea piaţa îţi aducea şi un buchet de flori, erau zile când îţi gătea sau când îşi petrecea o sâmbătă cu copiii, doar ca să te răsfeţi tu. Şi asta este o dovadă că nu te mai iubeşte la fel de mult.

Nu-şi mai ţine promisiunile

Îţi promite vrute şi nevrute, însă uită să mai ducă promisiunile la bun sfârşit, aşa cum făcea înainte. Un bărbat poate face acest lucru fiindcă nu prea îi mai pasă de persoana de lângă el şi vrea să se asigure că nu mai are parte de cicăleală. Iar când un bărbat nu mai este interesat de cea căreia îi face o promisiune, este foarte simplu să promită câte în lună şi în stele.

Te critică des, nu te ascultă niciodată

Nu te mai ascultă şi nu-ţi mai povesteşte aproape nimic. Vine tot mai târziu acasă şi merge direct la culcare.  Însă devine foarte comunicativ când e vorba să te critice.  În puţinul timp în care mai stă în preajma ta, caută nod în papură, simte nevoia să te taxeze pentru orice. Dacă înainte se amuza când ardeai ceapa,acum nu mai conteneşte cu reproşurile. Este şi acesta un mod prin care îţi transmite că iubirea s-a stins. Tot ce-ţi rămâne de făcut este să pui tu cărţile pe masă, să ai o discuţie sinceră cu el şi să vedeţi dacă mai puteţi repara ceva. Uneori, ciorba reîncălzită mai poate fi gustoasă, chiar dacă nu ca la început.