Moda cu numele persoanei iubite tatuat pe corp a apus de multă vreme. Acum se poartă mesajele misterioase ori motivaţionale, cu care o persoană se poate identifica.

Ce crede psihologul Lena Rusti despre alegerile vedetelor, află mai jos!

Inna şi-a acceptat soarta

Cântăreaţa Inna şi-a făcut un tatuaj care poate avea multe interpretări. Este vorba despre o carte de joc, mai precis un as de inimă roşie.

Pe de o parte, putem deduce că Inna este adepta jocurilor de noroc, dar ceva ne spune că nu ar fi varianta corectă.

Am putea crede că vedeta doreşte să transmită că stă excelent la capitolul dragoste. Lena Rusti ne-a oferit câteva lămuriri în privinţa tatuajului.

„Cărţile de joc sunt o metaforă a sorţii şi a norocului sau a ghinionului. Acestea pot semnifica faptul că putem conta pe lucruri, dar trebuie să ne aşteptăm şi la schimbări care ţin de soartă“, explică psihologul nostru. Acesta consideră că Inna vrea să transmită că a acceptat ideea schimbărilor venite din partea sorţii, ba chiar îşi primeşte destinul cu bune şi cu rele şi se încrede în el.


Alex Velea, obsedat de muncă?

Alex Velea are trupul acoperit de tatuaje, în proporţie covârşitoare. Unul dintre tatuajele cu care se mândreşte

Cântăreţul cuprinde următorul mesaj: Munceşte ca un sclav. Ce vrea cântăreţul să spună prin acest îndemn, ne-am întrebat. Şi psihologul ne-a explicat că mesajul poate vorbi despre o valoare către care tinde Alex.

De asemenea, cântăreţul poate vrea să transmită că atunci când munceşte, e bine să o facă până la căpat, aşa cum o făceau sclavii. Pentru ei existenţa, dar şi valoarea depindeau de capacitatea de a munci şi de a fi utili celor care se foloseau de ei.

„Mesajul poate fi şi o revoltă subtilă care ascunde, dincolo de dedicarea sa, conştientizarea faptului că se simte folosit prin munca sa, la fel cum erau folosiţi sclavii, ca instrument de lucru“, explică psihologul Lena Rusti.

Andreea mizează pe norocul din întâmplare

Vedeta de televiziune Andreea Raicu îşi etalează cu graţie tatuajul său de pe antebraţ, „Serendipity“, care se traduce prin „noroc din întâmplare“.

E posibil ca Andreea să-şi fi scris asemenea mesaj pe braţ în necunoştinţă de cauză? Ca şi în cazul lui Velea, psihologul spune că acest mesaj poate ascunde o valoare cu care se identifică sau către care tinde Andreea. Poate fi vorba şi despre o întâmplare care a marcat-o şi pe care a vrut să o facă evidentă pe pielea sa.

„Multe tatuaje ne spun lucruri despre noroc şi despre neputinţa de a-l controla. Întâmplarea poate avea dublă interpretare pentru noroc, în sensul că poţi crede în noroc, dar şi în faptul că el poate veni indiferent de acţiunile noastre“, spune Lena Rusti.