Top 5 activităţi relaxante în această perioadă

1 activitati sportive in natura 1 jpg jpeg

Carantina nu este un lucru tocmai plăcut din punct de vedere psihic deoarece implică statul în casă pentru o perioadă îndelungată de timp, reducerea drastică a activităţilor din punct de vedere a numărului şi limitarea doar la a ceea ce poţi face în incinta domiciliului. Aspecte cu care niciunul dintre noi nu era obişnuit până acum două luni. Sau, cel puţin, atunci aveai libertatea de a alege dacă vrei să rămâi în casă şi să te odihneşti sau nu.

Ei bine, situaţia este diferită faţă de cum o ştiam acum 60 de zile şi, evident, aduce cu ea anumite schimbări: de comportament, al activităţilor, de rutină şi aşa mai departe. Iar dacă locuieşti singur şi nu ai cu cine comunica, totul se înrăutăţeşte pentru că avem nevoie, ca oameni, să facem schimb de energie cu alţi oameni, să schimbăm gânduri, să discutăm şi aşa mai departe. În cele ce urmează, însă, ne vom concentra pe ce anume poţi face cât timp stai în casă şi îţi vom face un top 5 activităţi relaxante în această perioadă.

Jocurile video, printre cele mai relaxante activităţi

Dacă ai un computer prin preajmă, fie el de birou sau laptop, chiar şi un smartphone sau tabletă, poţi oricând să îţi descarci câteva jocuri video cu care să te distrezi pentru a face timpul să treacă mai repede. Probabil te gândeşti ce se întâmplă dacă nu eşti pasionat de aşa ceva, nu? Ei bine, pofta vine mâncând. Toate au un început şi acum este un moment oportun pentru a-i da creierului serotonină, cunoscută şi sub numele de “hormonul fericirii”. Poţi încerca jocuri precum FIFA 20, Call of Duty, Wolrd of Warcraft, DOTA şi multe altele, de toate tipurile. Tot ce vrei, găseşti pe Internet. Trebuie doar să cauţi.

Dacă, însă, eşti o persoană căreia îi place adrenalina, iar jocurile video menţionate mai sus nu îţi aduc suficientă adrenalină, atunci mai avem o soluţie pentru tine: poţi încerca o serie de jocuri casino pline de bonusuri atractive după bunul tău plac. Mai exact, peste 300. Dar te lăsăm să te convingi singur pentru a nu crede că te influenţăm în vreun fel. Aşadar, ia-ţi câteva momente şi află mai multe despre jocuri păcănele.

Boardgames-urile, la mare căutare dacă mai locuieşti cu cineva

Dacă nu eşti o persoană singuratică, iar carantina te-a prins cu cineva în casă, fie un prieten sau o prietenă, fie partenerul de viaţă, atunci este momentul să fiţi cei mai fericiţi. De ce? Pentru că aveţi mult mai multe şanse de a nu vă plictisi şi de a vă relaxa constant. Chiar dacă gândurile încordate nu vă dau pace. Ei bine, este vorba de “medicamentul” care vindecă încordarea: boardgames-urile. Şi mai mult decât atât, jucând împreună aveţi şansa de a vă cunoaşte mai bine unul pe celălalt, de a vă descoperi şi de a pretrece timp de calitate împreună. Este valabil şi în cazul în care locuieşti cu familia.

Pentru a-ţi da un hint în ceea ce priveşte boardgames-urile, iată câteva care, cu siguranţă, te vor relaxa suficient de mult încât să nu mai vrei să ieşi tu din casă după aceea: Bătălia cuplurilor, Forbidden Island, Sherlock Holmes: Detectivul consultant, Sequence şi multe altele. La o simplă căutare pe Internet vei descoperi şi mai multe.

Serialele celebre abia aşteaptă să fie vizionate

Da, ai auzit bine! În cazul în care ai vizionat doar filme de când stai în casă, a sosit momentul să schimbi puţin macazul şi să încerci serialele. Pe lângă faptul că durează mai mult, acţiunea petrecută în ele, dar şi actorii care interpretează personajele, te bagă într-o poveste cum rar îţi e dat să întâlneşti. Iar odată prin de acţiune, nici nu vei ştii când va zbura timpul şi vei devora, la propriu, epsioadele. Putem face pariu, apropo de jocurile video de mai sus, pe faptul că în momentul în care vei începe vizionarea unui serial, vei vedea nu mai puţin de 5 episoade pe zi. Şi spunem 5 în condiţiile în care ne imaginăm că le vei viziona seara după ce termini treaba pe care ai de făcut pe timpul zilei. Dacă începi încă de pe timpul zilei să te uiţi, vei trece de 10 episoade pe zi cât ai clipi. Iată câteva dintre serialele care au captivat zeci de milioane de oameni din întreaga lume şi care, cu siguranţă, îţi te vor captiva şi pe tine: The Blacklist, Freud, Casa del Papel, The Last Kindom, Black Mirror şi aşa mai departe.

Sportul ajută la sănătatea minţii şi corpului

Suntem conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, dar acest lucru nu reprezintă o scuză să renunţi la sport. Poate vei spune că stând atât timp închis în casă îţi taie pofta de a face sport. Poate că aşa este. Dar pentru a excela în acest sens, trebuie să continui. Şi mai venim cu un motiv pentru care este indicat să faci sport în casă pe perioada carantinei pentru că ajută atât la sănătatea minţii, cât şi a corpului. Ce poţi face? Pfff... exerciţiile sunt nenumărate. Pentru început, poţi face în fiecare dimineaţă 3 serii de câte 10 – 15 genoflexiuni, 3 serii de câte 20 de flotări, iar dacă ai şi nişte gantere, treaba devine deja mai mult decât uşoară. La fel poţi face şi la prânz, iar seara poţi ieşi la alergat în jurul blocului timp de 10 – 20 de minute. Dacă faci asta în fiecare zi, timp de o lună întreagă, îţi garantăm că vei fi alt om. Nu ştim dacă mai bun, însă mai sănătos cu siguranţă.

Cititul calmează ritmul interior, sporeşte inteligenţa şi relaxează

Dacă deja ai trecut prin toate activităţile despre care am vorbit mai sus, poţi începe prin a lua la rând cărţile din biblioteca personală. Potrivit specialiştilor, cititul nu doar că ne face doar mai deştepţi, ci ne şi relaxează, înlătură starea de panică, ne ajută să „ne punem gândurile în ordine” şi ne fereşte de afecţiunile neuronale care apar după vârsta de 45 de ani, precum Parkinson sau Alzheimer. Timpul pe care, probabil, îl petreceai până acum în trafic, între locul de muncă şi casă, sau îl dedicai cumpărăturilor în magazine şi ieşirilor cu prietenii se poate transforma în posibilitatea de relaxare prin lectură. Mai mult decât atât, stilul de viaţă care include cititul este recomandat inclusiv de psihologi şi de neurologi, pentru că ne ajută chiar să rămânem tineri. Deci cu atât mai bine! Sunt motive suficient de solide astfel încât să te facă să începi una dintre activităţile pe care “s-a aşternut praful” de ceva timp. Iar dacă mai locuieşti cu cineva, cu atât mai bine deoarece poţi discuta despre ce ai citit împreună cu ea.