Trucul simplu prin care cureţi cuptorul. Ai nevoie doar de apă şi lămâi!

Experții în curățenie știu că un cuptor murdar poate să strălucească folosind pentru curățare, doar un ingredient din gospodărie. Care este secretul?

Curățarea cuptorului poate fi o bătaie de cap, așa că găsirea modalităților de a-l menține mai curat pentru mai mult timp te poate ajuta să amâni această sarcină.

O expertă în curățenie, care utilizează și un cont de Instagram unde creează conținut, împărtășește trucul pe care îl folosește ea pentru a menține curat cuptorul și a da bucătăriei un miros proaspăt.

image

Spălarea de rutină a cuptorului se poate face cu lămâie. Foto: Shutterstock

Într-un clip viral pe Instagram, sub formă de „reel”, Muna Mijmeh (@my_styled_living) explică tehnica ei secretă de a dezinfecta cuptorul și tot ce ai nevoie pentru a pune în practică acest lucru sunt lămâi și apă.

În primul rând, taie lămâile în sferturi și așează-le într-o tavă de copt. Umple tava cu apă și așeaz-o în cuptor la 250 de grade pentru 30 de minute. După ce scoți tava de copt, lasă cuptorul să se răcească.

După ce s-a răcit, înmoaie un burete în apa cu lămâie și șterge cuptorul. Apa cu lămâie este o alternativă excelentă și non-toxică la detergenții chimici.

De asemenea, lămâile vor ucide bacteriile și vor îndepărta grăsimea.

Tehnica lui Mijmeh este o modalitate excelentă de a menține cuptorul curat în urma utilizării zilnice. În timp ce mâncarea arsă va necesita o curățare mai intensă, această tehnică este perfectă pentru petele mici și grăsime.

Spre deosebire de detergenții chimici pentru cuptoare, apa cu lămâie este mai sigură pentru sănătatea ta și pentru mediu.

Detergenții de cuptoare conțin adesea substanțe chimice care pot provoca arsuri și iritații atunci când sunt atinse gura, piela, ochii sau căile respiratorii. Pentru a preveni acest lucru, poți evita complet detergenții chimici și poți încerca metode de curățare precum tehnica cu lămâie a lui Mijmeh sau bicarbonat de sodiu.

În plus, detergenții chimici pot polua aerul și cursurile de apă când intră în circuitul mediului înconjurător. Mulți detergenți conțin compuși organici volatili, care se evaporă rapid la temperatura camerei și pot afecta sănătatea ta și mediul înconjurător.