Cum foloseşti glicerina pentru ten. Ce beneficii are pentru piele

Unul dintre cele mai utilizate ingrediente din industria cosmetică este glicerina. Această substanță hidratează pielea, oferindu-i fermitate și elasticitate. Iată și ce alte beneficii aduce și cum poți să o folosești acasă!

image

Buzele nu vor mai fi uscate și crăpate dacă vei aplica glicerină cu unt de cocos sau de shea. Acest balsam acționează mai blând în comparație cu produsele încărcate cu substanțe chimice. Foto: Shutterstock

Glicerina, cunoscută și sub numele de glicerol, este un compus natural derivat din uleiuri vegetale sau grăsimi animale. Această substanță se găsește în creme, loțiuni și produse cosmetice, deoarece acționează ca un agent de umectare, adică hidratează pielea. În plus, glicerina o protejează de agresorii dăunători ai mediului (poluare, praf, raze ultraviolete), elimină celulele moarte, iar când este folosită în combinație cu acid hialuronic, repară bariera de protecție a pielii. Beneficiile nu se opresc aici: această substanță poate încetini procesul de îmbătrânire al pielii - o menține fermă, catifelată, elastică și previne ridurile. Glicerina poate fi folosită la tratarea rănilor, eczemelor, dermatitei atopice și în prevenirea acneei. O poți aplica în siguranță pe ten, însă persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să dilueze glicerina în apă sau în apă de trandafiri, înainte de folosire.

Vezi şi: Produsul ieftin pe care Helen Mirren îl foloseşte pentru piele. E accesibil oricui

Mască pentru ten uscat

Dacă îți dorești un ten catifelat și neted, masca pe bază de glicerină este o soluție eficientă. Amestecă 3 lingurițe de argilă albă de caolin cu 1/2 lingurițe de argilă de bentonită. Adaugă într-un bol 5 lingurițe de glicerină vegetală, 5 lingurițe de apă, 2 picături de ulei esențial de mușcată și amestecă. Cu mișcări circulare, întinde masca pe față, lasă să se usuce complet și clătește tenul cu apă curată.

Demachiant pentru curățarea impurităților

Pe lângă beneficiile menționate, glicerina îndepărtează praful și murdăria de pe ten, astfel încât acționează ca un demachiant natural. O folosești astfel: te speli pe față cu apă, aplici puțină glicerină pe o dischetă demachiantă și tamponezi toată fața, fără să atingi gura sau ochii. Lași să intre în piele, iar după câteva minute, apoi speli cu apă curată.

Vezi şi: Rola pentru masajul feţei, un răsfăţ pentru piele. Cum o foloseşti corect

Cremă pentru hidratarea pielii

Pentru a profita de toate avantajele pe care glicerina le aduce asupra tenului, aplică pe ten o cremă hidratantă care o conține. Îți poți crea propriul produs, astfel: amesteci 6 lingurițe de glicerină vegetală, 6 lingurițe de apă de trandafiri, 10 picături de ulei de migdale dulci sau de alun de pădure și, opțional, 1 lingură unt de cocos sau unt de shea. După ce ai omogenizat ingredientele, te speli pe față cu un demachiant și aplici crema. Un alt truc este să amesteci glicerina cu ulei de migdale și cu 2 picături de ulei esențial preferat.

Mască antiîmbătrânire

Glicerina ajută la prevenirea ridurilor și liniilor fine. O poți folosi sub formă de mască așa: amesteci 1 linguriță de glicerină cu spuma de la un ou și cu 1 linguriță de miere. Cu mișcări circulare, aplici masca pe ten și lași să acționeze 20 de minute. După acest timp, clătești tenul cu apă rece și aplici o cremă hidratantă.

Precauții

Glicerina poate provoca sensibilitate la soare. De aceea, este recomandat să o aplici noaptea, cu 15 - 20 de minute înainte să mergi la culcare, apoi să o îndepărtezi. Dacă o utilizezi pe timpul zilei, nu uita să aplici protecție solară. Nu o lăsa să acționeze peste noapte, deoarece există riscul să usuce straturile interioare ale pielii și, de asemenea, nu o folosi în exces!