Cele mai bune plante care purifică aerul din casă

1 planta paianjen jpg jpeg

Unele plante cum sunt gerbera şi aloe vera înfrumuseţează căminul, în timp ce au grijă de sănătatea ta. Găzduieşte-le şi aceste plante vor purifica aerul şi vor reduce depunerile de praf din încăpere.

În orice perioadă a anului poţi împodobi casa cu plante verzi, ce au flori frumoase sau frunze deosebite, pentru un decor minunat. Optează şi pentru plante cu flori rezistente în sezonul rece şi încearcă să nu îţi lipsească din încăpere plante care fac aerul să fie mai respirabil.

Planta-păianjen are efect absorbant

Numele sub care este cunoscută această plantă are legătură cu forma şi frunzele răsfirate. Această plantă uşor de întreţinut şi rezistentă la temperaturi ridicate sau scăzute curăţă aerul din casă. Trebuie să o ai în casă dacă ai un animal de companie jucăuş. Planta-păianjen absoarbe praful, dar şi benzenul, monoxidul de carbon şi substanţele care se acumulează în tapiţeriile din piele sau în mochete.

Gerbera, odorizant de cameră

Ideală în casele unde locuiesc copii, gerbera filtrează aerul după ce au fost folosite produse chimice pentru curăţenie. Planta înfrumuseţează încăperea, însă rolul ei este cu mult mai important: oxigenează  aerul şi îl parfumează. 

Aloe vera poate reţine chimicalele

Planta vindecă răni şi arsuri, dar ajută şi la împrospătarea aerului din cameră. Îţi poţi da seama de acest efect după ce zugrăveşti în casă. O să observi că mirosul de vopseluri se diminuează, deoarece aloe-vera absoarbe substanţele chimice.

Limba-soacrei schimbă mirosul în baie

Sanseviria sau limba-soacrei, cum mai este cunoscută această plantă, elimină cu succes multe dintre mirosurile urâte din casă, în special pe cele din baie. Experţii în plante susţin că limba-soacrei emană fitoncide, substanţe care au acţiune bactericidă şi fungicidă.

Ficusul

Ficusul poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie şi fum de ţigară.