Nu mai arunca mâncarea expirată! Iată cum o poţi reutiliza!

Înainte să arunci maioneza expirată, gândește-te că poți să o folosești la curățenie. Iată ce să faci și cu alte alimentele care nu se mai încadrează în termenul de valabilitate!

image

Chiar dacă eticheta arată că un produs alimentar a depăşit data de expirare, acesta mai poate fi folosit încă, de pildă în gospodărie sau pentru îngrijirea pielii. Ca regulă generală, nu utiliza alimente cu textură, miros și aspect modificate!

Vezi şi: Când expiră, cu adevărat, alimentele?

Maioneza curăță tacâmurile din oțel

Conținutul de ulei din maioneză ajută la curățarea oțelului și îl face să strălucească. Pune 1 lingură de maioneză pe o cârpă și lustruiește tacâmurile, până când petele dispar. La final, clătește cu apă curată. De asemenea, dacă vei șterge frunzele plantelor cu maioneză, acestea vor străluci.

maioneza shutterstock 75367429 jpeg

Iaurtul grecesc exfoliază pielea

Acidul lactic din iaurtul grecesc ajută la exfoliere și la micșorarea porilor, ceea ce îmbunătățește textura și aspectul pielii. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 linguri de iaurt grecesc cu 1 lingură de miere și să aplici pasta pe față, uniform. Lasă să acționeze 15 minute, clătește cu apă caldă și aplică apoi cremă hidratantă.

1 iaurt masca jpg jpeg

Din pâine faci pesmet

Când pâinea se usucă, folosește-o pentru a face pesmet de casă. Pune câteva felii de pâine veche în blender sau în robotul de bucătărie și adaugă puțină sare și piper. Când pâinea capătă textura similară pesmetului, pune-o într-un vas și folosește-o în rețetele crocante preferate.

Vezi şi:

Aceasta este cea mai sănătoasă pâine!

Este sau nu pâinea congelată mai puţin sănătoasă?

Ar trebui să renunţi sau nu la pâine dacă vrei să slăbeşti? Sfatul nutriţionistului

Cojile de ouă sunt bune pentru plante

Nu arunca nici ouăle expirate, deoarece din coji poți să faci un fertilizator excelent pentru plante! Acestea sunt bogate în calciu și magneziu, care susțin dezvoltarea florilor. Pune câteva coji fărâmițate într-un pahar cu apă călduță și udă plantele cu acest amestec. Solul o să devină fertil, iar plantele se vor dezvolta armonios.

Vezi şi: Îngrăşăminte naturale pentru plante. De ce să nu arunci cojile de ouă şi zaţul de cafea

Coji de oua jpg