Slăbești mâncând! 5 alimente banale care ard grăsimile

Faimoasele grăsimi „bune” pe care le găsești în alimente diverse și gustoase te ajută să slăbești, fără să te înfometezi.

Grăsimile bune sunt cele mononesaturate, considerate sănătoase deoarece sunt folosite de corp pentru a produce energie și, din acest motiv nu ajung să fie depozitate în țesutul adipos. Se găsesc în semințe, alune și măsline, dar și în alte alimente pe care este bine să le consumi când ții dietă, și nu numai.

avocado jpg

Un fruct de avocado poate înlocui o masă. Foto: Shutterstock

1.     Somonul și tonul

Carnea de pește conține acizi grași omega-3 și omega-6, care se găsesc pe piață și sub formă de asuplimente alimentare, pentru efectul lor benefic asupra organismului. Un aport crescut de acizi grași omega-3 și omega-6 se găsește în peștele gras: hering, somon, macrou și ton. Un studiu realizat în 2015, publicat în revista medicală americană „National Library of Medicine” a arătat că persoanele care mănâncă zilnic pește au un risc foarte mic de a dezvolta grăsime abdominală. În plus, persoanele care preferă somonul au și avantajul unui aport important de seleniu, care ajută la funcționarea optima a tiroidei, glandă implicată în controlul metabolismului.

2.     Ouăle  

De preferat fierte în coajă sau poșate, ouăle devin aliații tăi în curele de slăbire prin conținutul lor hrănitor și o cantitate mare de proteine, care accelerează metabolismul. Un studiu publicat în „International Journal of Obesity”, din Statele Unite a evidențiat faptul că persoanele care au preferat ouă la micul dejun au avut cu 30% mai mult succes în a-și atinge obiectivul de slăbire, comparativ cu cei care au consumat o cantitate egală de calorii, dar care nu au avut ouă în dietă. Același studiu a arătat că ouăle consumate la micul dejun, datorită faptului că sunt sățioase, au redus din senzația de foame resimțită pe parcursul zilei.

3.     Avocado

Se poate folosi în orice salată, sau în loc de unt întins pe o felie de pâine, iar pentru un mic dejun copios, feliile de avocado se pot consuma alături de ouă. Deși este un fruct, avocado conține grăsimi care îi dau savoarea și textura cremoasă. Chiar 75% din caloriile conținute de acest fruct, reprezintă grăsimi vegetale bune, care îți cresc nivelul de energie din corp și nu se depun sub formă de colăcei de grăsime, fiindcă fac parte din categoria celor mononesaturate. Bine de știut este și faptul că mâncând avocado stimulezi și producția de leptină din organism, un hormon care inhibă pofta de mâncare și îți dă senzația de sațietate.

Citește și Nu mai arunca sâmburele de avocado. E benefic pentru organismul tău

4.     Brocoli

Este un aliment plin de fibre și, în plus, luptă cu grăsimile, de aceea este bine să experimentezi rețete pe bază de broccoli și să-l introduci în alimentație, mai ales în perioadele în care ții cure de slăbire. Bogat în calciu, care îi sporește valoarea nutritivă, brocoliul este sățios și ajută digestia datorită conținutului de fibre alimentare.

5.     Iaurtul grecesc

Poate fi consumat în fiecare zi și este indicat să alegi varianta de iarut grecesc gras, nu aceea cu un conținut redus de grăsimi. Explicația este că iaurtul gras conține acid linoleic conjugat, un acid esențial omega-6, care ajută la menținerea echilibrului de grăsimi în corp. Iaurtul grecesc mai conține și probiotice, este bogat în proteine și ajută la potolirea foamei, având în același timp un gust delicios.