Ți-ai mărit buzele? Așa trebuie să te îngrijești după procedură!

Tot mai multe femei apelează la mărirea buzelor pentru le modifica forma sau pentru a corecta trecerea timpului, care le subțiază și le lasă fără vitalitate.

marire buze cu acid hialuronic skin medspa jpeg

Vânătăile apar frecvent după procedura de augmentare a buzelor. Foto: Shutterstock

Prin procedura de mărire a buzelor, medicul estetician injectează în țesuturi un filler dermal, adica un produs injectabil care va rămâne la nivel local pentru a oferi formă, structură și creșterea în volum a buzelor tale.

Efectele durează, de obicei peste 8 luni, în funcție de produsul folosit de medic. Apoi vor fi necesare alte injectări pentru a meține rezultatele.

La ce să te aștepți după procedură

Înainte de injecții se poate aplica un agent de amorțire local pentru a ușura disconfortul. Uneori, înainte de tratament, pot fi administrate injecții anestezice în nervi, pentru a amorți complet buzele. După marcarea cu atenție a zonelor de injectat, se folosesc ace foarte fine pentru a injecta substanța în buze. 

După injectare, vei experimenta diverse simptome precum: sângerare de la locurile de injectare, umflare și vânătăi, roșeață și sensibilitate la locul injectării și uneori, chiar reactivarea herpesului bucal dacă ai o astfel de infecție cu virusul herpex simplex.

Reacții mai grave, care merită atenție și pentru care ar trebui să alertezi medicul constau în umflare severă și prelungită sau vânătăi care durează de la o săptămână la 10 zile, asimetria buzelor, noduri și neregularități pe care le simți în buze, infecţie, ulcerație, cicatrizare sau rigidizare a buzei, reacție alergică care provoacă roșeață, umflare sau mâncărime în jurul buzelor, febră. 

Hidratare și cât mai puțin efort, obligatorii după procedură

În prima săptămână de la injectare persistă edemul, adică zona tratată este umflată post-procedură. De aceea, abia după 14 zile se consideră că rezultatul este stabilizat. Până la obținerea unui rezultat final este necesar să ajuți organismul să se refacă. În primele 3 zile după injectare se folosesc comprese reci, cu gheață, pentru a scădea umflăturile și a reduce vânătăile.

Va trebui să eviți expunerea la soare, sauna, solarul și exercițiile fizice intense în primele 7 zile de la procedură. Alcoolul și lichidele fierbinți sunt interzise în primele 24 de ore de la injectare. Trebuie evitată și masarea zonei tratate pentru a evita migrarea fillerului injectat în țesut.

Foarte importantă este o bună hidratare zilnică, pentru a menține rezultatul cât mai mult timp.

Citește și Ce spun unghiile despre sănătatea noastră?