Slăbești fără efort, în sauna cu infraroșu

În centrele spa și în saloane de estetică corporală, saunele cu infraroșu devin tot mai populare. Ele oferă în plus față de saunele obișnuite beneficiile razelor infraroșii care acționează în profunzime, cu multiple efecte pozitive asupra organismului.

slabire srer jpeg

Slăbirea fără efort este un efect al saunei cu infraroșu. Foto : Shutterstock

Principiul după care funcționează saunele cu infraroșu și cele clasice este similar. Scopul este să producă transpirație care să ajute la detoxifierea organismului. Însă, în cazul saunei cu infraroșii, căldura nu se simte doar pe suprafața corpului, ci este generată până în profunzime, acolo unde pătrund infraroșiile. Din acest motiv, transpirația este mai intensă, iar toxinele sunt eliminate din corp mult mai rapid și mai eficient.

Este o terapie non-invazivă

Tratamentul corporal cu raze infraroșii este o formă de terapie non-invazivă, recomandata pentru relaxare, detoxifiere, pentru creșterea imunității și pentru ameliorarea a diverse afecțiuni ale pielii. Prin efectul de detoxifiere, creează în corp premisele unor schimbări pozitive pentru funcționarea întregului organism, îmbunătățind activitatea celulară și sistemul imunitar.

Te scapă de grăsime

Numită și liposaună, sauna cu infraroșii este un adjuvant, iar în unele cazuri, chiar trateaza cu rezultate spectaculoase obezitatea, celulita și problemele de fermitate a pielii. Avantajul major este că ajută la scăderea în greutate fără să faci efort și fără să te supui unor tratamente invazive. Dacă într-o ședință în sauna clasică, prin transpirație pierdem majoritar apă și doar 15% grasimi și alte toxine, prin căldura generată de infrarosii, într-o singură ședință vom elimina prin transpirație apoximativ 70-75% apa și între 25-30% grasimi și metale grele impreuna cu alte toxine.

Sunt sigure pentru corp

Razele infrarosii sunt generate și controlate prin tehnologii invoatoare, fiind complet sigure pentru organism. Radiaţia infraroşie este un tip de energie despre care se știe că încălzește mai puţin de 20% din aerul înconjurător şi mai mult de 80% din obiecte.

Spectrul razelor infraroşii (de undă lungă) cuprinde marea majoritate a razelor sigure, cu efect benefic şi vital asupra sănătăţii noastre. Ele sunt implicate în procese bilogice precum fotosinteza plantelor, iar corpul nostru emană energie infraroşie prin piele, la fel cum absoarbe în mod natural, în jur de 93% din undele infraroşii din mediu.

Există contraindicații

Chiar dacă tehnologia saunei cu infraroșu este complet sigură, există câteva contraindicații precum sarcina, menstruația, inflamația, febra, tumorile, hipertensiunea necontrolată, sensibilitatea la căldură, varicele, bolile respiratorii și diabetul necontrolat. O ședință de saună cu infraroșu durează aproximativ 40 de minute și sunt necesare minimum 2-3 ședințe pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Citește și Cât de periculoasă este formaldehida din casă: ce trebuie să știi