6 moduri uimitoare prin care poți obține orgasmul

orgasm jpg

Crezi că doar făcând dragoste poți ajunge la extaz? Ar trebui să te mai gândești. Anumite activități zilnice stimulează zonele plăcerii și astfel poți ajunge în al șaptelea cer.

Orgasmul feminin nu va înceta să ne uimească. Chiar dacă este posibil să ajungi la orgasm în timpul actului sexual, aceasta nu este singura cale! Anumite activități de zi cu zi, care la prima vedere par inofensive, precum mersul pe bicicletă, îți pot oferi o plăcere intensă. 

7% dintre franțuzoaice nu experimentat niciodată orgasmul.

Pentru că a fost mult timp tabu , orgasmul feminin este încă atât de puțin cunoscut astăzi. 7% dintre franțuzoaice nu au cunoscut niciodată extazul, potrivit unui sondaj. La acel moment, 20% dintre participante au recunoscut, de asemenea, că nu au avut unul de mai mult de un an .

Cu toate acestea, unii vor spune că este mai bine să fii femeie când vine vorba de acest moment, deoarece orgasmul feminin durează în medie 19,9 secunde , comparativ cu cele 6 secunde cât durează la bărbați. În orice caz, asta dezvăluie un studiu publicat în 1985 în revista Sexual Behavior .

Orgasm clitoridian sau vaginal: există o diferență?

În plus, multe femei spun că au nevoie de stimulare a clitorisului pentru a ajunge la punctul culminant, iar 18% nu l-ar obține doar cu penetrare , conform unui sondaj din 2019. Dar putem vorbi cu adevărat de orgasm vaginal sau clitoridian?

De fapt, chiar și așa-numitul „orgasm vaginal” provine din stimularea clitorisului . Pentru că acesta din urmă nu se limitează la micul buton de plăcere, care este doar vârful aisbergului. Este, de fapt, un organ lung de 10 cm, care continuă în interiorul vaginului. Prin urmare, îl putem stimula pe dinafară... Dar și din interior. În ambele cazuri, această stimulare poate duce la orgasm.

În ceea ce privește punctul G , acesta constă dintr-o zonă de țesut erogenă, situată la aproximativ 4 cm de la intrarea în vagin, pe peretele său anterior. Deci nu este un mit!

Făcând sport

Un studiu făcut de cei de la Universitatea din Indiana și  publicat în revista Sexual and Relationship Therapy, arată că unele femei au orgasm în timp ce fac mișcare. Dintre cele 530 de participante, 45% au simțit o plăcere intensă în timp ce făceau abdomene, 20% în timpul unei sesiuni de yoga și 15% în timpul unei plimbări cu bicicleta.

Cu ajutorul gândului

Aveți dificultăți în a ajunge la extaz în timpul sexului? Un truc bun pentru a realiza acest lucru este să-ți imaginezi un scenariu erotic. Într-adevăr, un studiu belgian realizat pe 251 de femei dezvăluie că este mai ușor să te bucuri în timp ce vizualizezi fantezii obraznice. 

Atunci când îți încrucișezi picioarele

Încrucișarea picioarelor când porți pantaloni strâmți poate duce la stimularea vulvei și a clitorisului... ceea ce poate duce la orgasm!

În timpul alăptării

Se poate ajunge la orgasm prin simpla stimulare a mameloanelor. Acest lucru poate fi făcut de partenerul tău sau de una singură... Dar se poate întâmpla și neintenționat, în timpul alăptării. Un fenomen tabu, dar de necontrolat. 

În timpul somnului

Bărbații nu sunt singurii care pot să ejaculeze în somn. Acest fenomen ar afecta cel puțin 4% dintre femei, și s-ar datora contracțiilor involuntare ale perineului. 

Când îți săruți partenerul

Gura este, de asemenea, o zonă erogenă. 20% dintre femei au reușit chiar să ajungă la extaz printr-un simplu sărut, lung și senzual.