Cum te ajută castraveţii să ai o piele frumoasă. Combat cearcănele şi acneea

Consumați ca atare, castraveții furnizează organismului substanțe nutritive care luptă împotriva inflamațiilor, însă când sunt aplicați pe piele, aceste nutrimente oferă beneficii importante pentru sănătatea și aspectul tenului.

image

Castravetele este bogat în substanțe nutritive, fiind apreciat, mai ales, pentru gustul și proprietățile răcoritoare. Conține 96% apă, ceea ce conferă hidratare pielii, iar în remediile externe este sigură inclusiv pentru cei cu tenul sensibil. De asemenea, castravetele conține vitamine A, B, C și K, calciu și potasiu, substanțe cu rol vital pentru organismul și pielea ta. Partea cărnoasă a castravetelui are în compoziție substanţe care ajută la calmarea iritațiilor. Pentru sănătatea pielii, poți să faci din castraveți măști pentru piele, toner natural care calmează pielea arsă de soare, apă de castraveți care luptă contra acneei și loțiune hidratantă.

Masca de castraveți estompează cearcănele

Nopțile pierdute și stilul de viață dezordonat pot duce la apariția cearcănelor și aspectului de față umflată. Datorită conținutului de vitamina C și acid folic, castravetele are efect calmant și regenerant. Pentru combaterea cearcănelor, îl poți folosi sub formă de mască, în combinație cu ulei de cocos, un foarte bun hidratant care conferă și strălucire pielii. Adaugă 1 castravete în blender, alături de 1 linguriță de ulei de cocos și amestecă până se formează o pastă fină. Aplică pe față și lasă să acționeze 15 minute. După acest timp, clătește cu apă.

Vezi şi: Cearcănele: de ce apar şi cum pot fi corectate. Sfatul medicului

Calmează pielea arsă

Expunerea excesivă și neprotejată la soare poate provoca arsuri solare și iritații. Castraveții conțin antioxidanți care combat radicalii liberi, calmează și regenerează pielea. Îți poți face propriul toner răcoritor, dintr-un castravete tăiat felii. Adaugă într-o oală, o cană cu apă, împreună cu castravetele tăiat felii și lasă la foc mic, 5-6 minute. După acest timp, toarnă amestecul printr-o sită fină și lasă să se răcească. După ce s-a răcit, transferă lichidul rămas într-o sticlă pulverizatoare și utilizează-l la nevoie. Pentru un plus de hidratare, adaugă o linguriță de apă de trandafiri sau hamamelis. Nu păstra amestecul mai mult de 4 zile!

Apa de castraveți, leac contra acneei

Datorită proprietăților antiinflamatoare, castravetele poate fi folosit în tratamentul tăieturilor și rănilor. De asemenea, efectul răcoritor al legumei atenuează pielea înroșită și predispusă la acnee. Pentru a profita de beneficiile castraveților, dă pe răzătoare 1 - 2 castraveți și amestecă-i cu 2 linguri de iaurt, până când se formează o pastă. Aplică pasta pe față, lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă curată. Un alt truc eficient este folosirea apei de castraveți. Curăță și taie 3 castraveți felii. Umple un recipient din sticlă cu apă rece și adaugă castraveții. Adaugă gheață în apă, lasă să acționeze 15 minute, apoi aplică pe ten, în fiecare dimineață. Desigur, pentru un plus de prospețime, poți să te stropești pe față cu această apă, în orice moment al zilei.

Vezi şi: Ce poţi face dacă ai porii dilataţi şi înfundaţi

Loțiunea hidratează și calmează pielea uscată

Datorită proprietăților hidratante, castraveții pot fi folosiți de către persoanele cu tenul uscat, împreună cu alte produse naturale care au același efect. Amestecă 1 lingură de ovăz cu 1 lingură de pulpă de castravete și cu 1 linguriță de miere. Aplică uniform pe față și pe gât, lasă să acționeze 15 minute, clătește cu apă caldă și tamponează. Pentru a obţine o loțiune hidratantă, poți să folosești un amestec din aloe vera, vitamina E și lapte de cocos.