Ce efecte are sauna cu infraroşu

image

Sauna cu infraroșu are multe beneficii asupra corpului și minții. Sauna cu infraroșu produce stare de bine, este terapeutică și face parte din cea mai modernă și avangardistă categorie de saune. Vorbim despre o cameră mică și capabilă să emită căldură profundă, care îți va învălui întregul corp cu energie radiantă, simulând căldura soarelui. În plus, îți va aduce acea stare de relaxare la care tânjești atât de mult.

De ce să optezi pentru o saună cu infraroșu?

Este special concepută pentru a oferi diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi: purificarea pielii (făcând-o mai moale și eliminând impuritățile) și întărirea sistemului imunitar.

Utilizarea purificatoare a saunei cu infraroșu aduce beneficii sănătoase întregii noastre structuri musculare (în relaxare completă), decontractarea mușchilor permițându-ne să eliminăm toxinele dăunătoare în exces, ajutând totodată la calmarea durerilor articulare, la arderea de calorii și îmbunătățirea circulației sângelui.

Crește energia corpului, are o acțiune benefică calmantă și antistres, deoarece ne permite să eliberăm endorfine și ne face să experimentăm senzații plăcute. Din acest motiv, mulți oameni simt, de asemenea, o îmbunătățire a calității somnului. În prezent, datorită virtuților sale detoxifiante, sauna cu infraroșu este remediul la îndemână pentru corp și spirit.

Vezi şi: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi la saună

Ameliorarea durerilor articulare și musculare

Acțiunea vizată a razelor infraroșii permite încălzirea directă a zonei dureroase a corpului. Căldura ameliorează durerea și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor. S-a dovedit a fi foarte eficientă la pacienții cu poliartrită reumatoidă.

Căldura emisă de raze, de fapt, ajută la relaxarea mușchilor datorită efectului său analgezic și antiinflamator. Din acest motiv, este utilizată în special în post-antrenament, pentru a facilita recuperarea musculară.       

Cu toate acestea, beneficiile nu sunt numai asupra sistemului muscular. Razele infraroșii, care emit căldură, au multe proprietăți benefice. Primul, în comun cu sauna clasică, este acțiunea detoxifiantă: prin transpirație, pielea elimină impuritățile epidermice, cum ar fi bacteriile și celulele moarte, astfel încât aceasta devine mai strălucitoare.

Sauna cu infraroșu, ca și cea clasică, este o adevărată experiență de pură relaxare și stare de bine, atât fizică, cât și mentală. Este recomandată în special pentru că:

Îmbunătățește sănătatea inimii       

Studiile au arătat că utilizarea regulată a saunei cu infraroșu reglează tensiunea arterială, nivelul colesterolului, ajută la insuficiența cardiacă și este utilă în prevenirea hipertensiunii.

Circulația sângelui, de asemenea beneficiază de acțiunea saunei cu infraroșu

La fel ca atunci când efectuezi exerciții de intensitate mică sau medie, această saună specială stimulează ritmul cardiac și vasodilatația.

Combate oboseala cronică și insomnia

Căldura emisă de sauna cu infraroșu ajută la eliberarea endorfinelor, aducând corpul și mintea într-o stare de relaxare, promovând și un somn mai profund. Eliminarea durerilor musculare, creșterea temperaturii și îmbunătățirea funcției cardiace reduc semnificativ senzația de oboseală și promovează o odihnă bună.