Te doare capul? Iată cum o calmezi fără medicamente!

image

Una dintre neplăcerile frecvente cu care mulţi dintre noi ne confruntăm sunt durerile de cap. Nu te grăbi să iei medicamente, încearcă unele soluţii naturale, dar de efect!

Masajul

Durerea de cap poate fi cauzată de tensiunea musculară și de inflamația țesuturilor din zona gâtului și a capului. Masajul poate ajuta prin reducerea tensiunii musculare și a inflamației.

În timpul acestei procedure se aplică presiune ușoară și ritmică asupra mușchilor și țesuturilor moi din zona afectată. Aceasta poate ajuta la reducerea tensiunii musculare, care poate fi una dintre cauzele durerii de cap.

În plus, masajul poate ajuta la creșterea fluxului de sânge către zona dureroasă. Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și la creșterea aportului de oxigen și nutrienți către țesuturile din zona afectată, ceea ce poate ajuta la ameliorarea durerii de cap.

Masajul poate fi eficient pentru anumite tipuri de dureri de cap, cum ar fi cele cauzate de tensiunea musculară.

Vezi şi: Care sunt beneficiile masajului prostatei?

Compresele cu apă rece

În funcție de tipul durerii de cap, aplicarea unei comprese reci pe porţiunea dureroasă poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Aceasta determină constricția vaselor de sânge și reducerea fluxului de sânge către zona afectată, iar acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și a tensiunii musculare. De asemenea, compresele reci pot ajuta la reducerea senzației de durere prin blocarea semnalelor de durere transmise de nervi.

Uleiurile esențiale

Unele uleiuri esențiale precum cel de mentă, lavandă sau eucalipt au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap. Pentru a te bucura de efectele lor, pune câteva picături de ulei esenţial într-un pahar cu apă, pentru a elibera substanțele volatile în aer. Anumite persoane, însă, pot avea de suferit de pe urma mirosurilor puternice, care pot fi ele însele declanșatoare ale durerilor de cap. Dacă durerile de cap sunt severe sau persistente, este nevoie de consult medical pentru a exclude alte cauze medicale.

Hidratarea adecvată

Deshidratarea poate fi o cauză comună a durerilor de cap, deoarece poate duce la scăderea fluxului de sânge către creier. Prin urmare, hidratarea adecvată poate ajuta la prevenirea durerilor de cap. Mai mult, când nu suntem hidratați suficient, corpul nu poate elimina eficient toxinele, iar acumularea lor poate agrava durerile de cap.

Exerciții fizice

Mișcarea dinamizează circulația sângelui către creier, ceea ce poate reduce durerea și tensiunea musculară din zona capului. De asemenea, poate stimula producerea de endorfine, care ajută la reducerea senzației de durere și la îmbunătățirea dispoziției. Mai mult, poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați din zona capului și gâtului, ceea ce scade durerea.

Odihna

Uneori, durerea de cap poate fi cauzată de stres sau oboseală. Când durerea își are originea în oboseală, suprasolicitare și stres emoțional sau fizic, odihna poate fi benefică pentru ameliorarea durerii de cap. Lipsa de somn şi somnul insuficient agravează durerea de cap și pot duce la apariția şi altor simptome precum iritabilitatea.