5 lucruri pe care nu ar trebui să le postezi niciodată pe Facebook

Ai grijă ce distribui online, Facebook este o platformă de socializare incredibil de populară care îi ajută pe oameni să rămână în legătură, să împărtășească știri și să se exprime, dar este nevoei de precauție legat de informațiile pe care le împărtășești, avertizează LifeWire.

Majoritatea utilizatorilor sunt familiarizați cu setările de confidențialitate și se simt în siguranță când postează deoarece sunt covinși că informațiile pe care le postează sunt văzute doar de prietenii și membrii familiei, adică persoane de încredere. Dar mulți se simt prea relaxați pe această platformă, împărtășind liber știri și informații și uitând că sunt pe internet, unde pericolele pândesc.

2 ochelari de calculator 2 1 jpg jpeg

Iată cinci lucruri pe care nu ar trebui să le postezi niciodată pe Facebook, indiferent cât de privat este contul tău.

Facebook este cunoscut pentru că face modificări frecvente și adaugă noi funcții, așa că, deși poate credeți că înțelegeți setările sale de confidențialitate, este important să fiți la curent cu actualizările și modificările. Consultați Termenii și condițiile Facebook pentru a rămâne la curent.

Datele complete de naștere

Toată lumea adoră să primească mesaje de ziua de naștere, să simtă dragoste și căldură de la prieteni și membri ai familiei din apropiere și de departe. Dar când îți înregistrezi ziua de naștere în profilul tău de Facebook, le oferi infractorilor o informație cheie pe care o pot folosi pentru a-ți fura identitatea. Dacă vrei neapărat să fii felicitate și pe Facebook, lasă doar ziua de naștere, nu și anul.

Statutul relației tale

Este tentant să faci o declarație îndrăzneață și să-ți schimbi starea relației în momentul în care închei o relație, dar nu este o idee bună. Un nou statut unic îi poate avertiza pe urmăritori de-ai tăi că te-ai întors „pe piață”. De asemenea, îi informează că s-ar putea să fii singură acasă, deoarece fostul tău iubit nu mai este prin preajmă. Lăsând starea relației necompletată în profilul tău este cel mai simplu mod de a păstra lucrurile

Locația ta, în timp real

Este ușor să împărtășești pe Facebook locul în care te afli. Și mulți utilizatori nu se gândesc la consecințele dezvăluirii locației lor, deoarece sunt dornici să împărtășească în mod activ ceea ce fac sau aventurile și provocările cu care se confruntă. Dar a-ți oferi locația este o idee proastă.

Este posibil să ai cunoștințe care doresc să îți dea de urmă și tu să nu-ți dorești, dar acesta nu este cel mai rău lucru. Dacă ești la aeroport sau în vacanță, îi atenționezi pe potențialii hoți că ar fi un moment oportun să te jefuiască. Adăugarea de detalii în postarări despre vacanță poate dezvălui exact cât timp ești plecat, de asemenea. Așadar, distribuie acele fotografii din vacanță când ajungi acasă din vacanță și ia sîn considerare dezactivarea serviciilor de localizare din aplicația Facebook.

Ești singur acasă

La fel cum este riscant să-ți dezvălui locația când ești departe de casă, este și mai neînțelept să spui că ești singur acasă. Acest avertisment este valabil mai ales pentru adolescenți și pentru alți utilizatori mai tineri de Facebook.

Deși este ușor să te simți în siguranță și să crezi că numai prietenii îți citesc postările, dar este posibil să ai un public nedorit. Împărtășirea faptului că ești singur acasă te pune în pericol, așa că nu o face.

Poze cu copiii tăi și copiii altora

Părinții mândri pot fi prea zeloși când vine vorba de a posta fotografii cu copiii lor și prietenii copiilor lor. Oamenii împărtășesc în mod obișnuit activități zilnice și evenimente speciale, etichetând pe toți cei implicați.

Chiar și cu setările de confidențialitate care te fac să te simți confortabil, acest nivel de împărtășire a informațiilor este neînțelept. Probleme precum confidențialitatea, hărțuirea și realitatea că oameni periculoși pot fi acolo, fac ca împărtășirea excesivă a detaliilor din viețile copiilor noștri să fie o idee proastă. Dacă totuși postezi fotografii cu copiii, elimină informațiile personale, cum ar fi numele lor complet și datele de naștere, și nu-I eticheta în imagini. Asigură-te că nu transmiți și locația.

Nu posta și nu eticheta fotografii cu copiii altora fără permisiune. Trimite părinților imaginea, spune-le dacă vrei să postezi, iar aceștia se pot eticheta și pot posta și ei,  dacă doresc.

Citește și Cancer pulmonar, chiar dacă nu ai fumat? Este posibil!