Orice femeie poate avea punctul G. Iată cum!

Mit sau nu, punctul G poate fi activat, iar orice femeie se poate bucura de plăcerea sexuală pe care stimularea lui o oferă. Medicul İlker Kahramanoğlu din Istanbul, specialist în oncologie ginecologică, tratează și problemele estetice întâmpinate de pacientele sale. Specialistul ne-a vorbit despre cele mai cerute operații estetice ginecologice, precum şi despre modul în care poate fi creat faimosul punct G!

image

Ce intervenții chirurgicale își fac femeile nemulțumite de aspectul zonei lor intime?   

Operațiile estetice ginecologice sunt foarte populare în zilele noastre. Anumite femei au labiile asimetrice sau prea mari și își doresc o ajustare a lor. E o procedură care nu durează mai mult de 30 de minute, poate fi făcută foarte ușor și cu rezultatul mult visat. După naștere, vaginul poate fi mai mare decât e dorit și atunci mamele pot recurge la o intervenție în acest sens – se îngustează, pentru ca atât ele, cât și partenerul lor să se simtă din nou bine împreună.

Altă procedură este făcută când labiile sunt prea subțiri, pentru că se pot subția de-a lungul anilor. Atunci injectez niște acid hialuronic pentru a remedia problema. Vaginoplastiile se pot face femeilor cărora le lipsește cu totul vaginul. Persoana respective are sâni și restul organelor genitale, dar nu și vagin, iar, la 16 ani, își dă seama că n-are menstruație și se prezintă la doctor. Atunci se poate diagnostica această condiție, dacă medicul respectiv are această capacitate, și se poate interveni chirurgical pentru a remedia problema. Eu fac această operație cam de trei ori pe an, le creez pacientelor mele un vagin din propriul lor intestin.

Vezi şi: Cum miroase un vagin sănătos și unul bolnav. Ce afecțiuni anunță

Femeile care s-au născut fără vagin duc o viață normală?

Nu pot face copii, pentru că n-au uter, dar pot avea relații sexuale fără probleme post-operator. Operația se face laparoscopic, cu incizie mică, iar recuperarea este, evident, mai rapidă și mai ușoară decât dacă s-ar interveni ca în mod clasic.  

Vezi şi: Premieră naţională. Medicii au operat, cu succes, o tânără născută fără vagin

Care e cea mai cerută operație estetică ginecologică în clinica dvs.?

Labioplastia. Totuși, în afară de aspectul estetic, mai sunt și alte considerente pentru care femeile ajung pe masa mea de operație. Prolapsul genital, fie că e uterin sau vaginal, se poate corecta, în urma unei intervenții chirurgicale. Incontinența urinară este alt motiv pentru care se poate apela la serviciile mele. Important e să-ți alegi bine pacienții, pentru că nu toți se pretează unei operații.

Există pacienți pe care-i refuzați?

Evident! Unii chiar nu se califică pentru operație. Incontinența urinară poate fi cauzată de trei lucruri, iar două dintre ele pot fi tratate medicamentos, nu necesită intervenție chirurgicală.

Puteți crea și punctul G?

Se poate face foarte ușor punctul G, cu toate că nu e dovedită științific existența lui, e un mit mai mult. Îl pot face înăuntru cu ajutorul unei injecții cu acid hialuronic, fără anestezie, iar întreaga procedură e simplă și eficientă. Punctul G se face destul de gros, pentru ca, în timpul actului sexual, penisul să îl atingă ușor și să creeze plăcere. 

Cât costă asemenea operații estetice ginecologice?

Depinde de pacientă. Dacă mai are și altă problemă, ca cea cardiacă, de pildă, care presupune atenție mărită în timpul anesteziei generale, se complică puțin lucrurile. Operațiile estetice se ridică la în jur de 2.500 de dolari și prețul lor poate crește în funcție de starea sănătății pacientei.

image

Dr. İlker Kahramanoğlu

Text: Alexandra Rotarescu