Produsul ieftin pe care Helen Mirren îl foloseşte pentru piele. E accesibil oricui

Helen Mirren are 77 de ani, însă nu îşi arată vârsta. Sau, cel puţin, este foarte îngrijită, iar acest lucru îi mai “şterge” câţiva ani de pe chip. Vedeta a dezvăluit ce produs o ajută în acest sens.   

image

Helen Mirren foloseşte uleiul de ricin pentru piele, păr şi unghii. Foto: Shutterstock

De origine britanică, Helen Mirren, laureată cu premiul Oscar pentru rolul reginei Elisabeta a II-a, are grijă de modul în care arată. Recent, actriţa a dezvăluit că foloseşte uleiul de ricin în rutina de îngrijire. Vedeta a mărturisit că îl foloseşte „nu pentru proprietățile sale laxative, ci pentru păr, piele, unghii”. Uleiul de ricin este un produs ieftin (are preţuri începând de la 8 lei), care este utilizat de multe persoane pentru a obţine pielea catifelată, pentru a reduce aspectul ridurilor şi nu numai.

Vezi şi: 6 beneficii ale uleiului de ricin

Ce beneficii are uleiul de ricin pentru piele, păr şi unghii

Acest ulei are numeroase avantaje dacă este folosit în scopuri cosmetice, ca şi în cazul actriţei Helen Mirren.

Uleiul de ricin conţine acizi graşi Omega-6, Omega-9 și vitamina E, care sunt toţi factori nutritivi și de hidratare”, a explicat dr. Marina Peredo, dermatolog din New York, pentru InStyle. „Este, de asemenea, un antiinflamator și antibacterian și are proprietăți umectante, ceea ce înseamnă că atrage umezeala și menține pielea hidratată”. Deoarece conține trigliceride, uleiul vegetal ajută la reținerea umidității și previne uscarea pielii. Poate fi utilizat nu numai pentru faţă, ci şi pentru întregul corp. În plus, poate fi amestecat cu ulei de jojoba sau cu ulei de cocos.

Uleiul de ricin este ideal şi pentru îngrijirea unghiilor, pe care le menţine hidratate. Totodată, uleiul de ricin poate fi utilizat pentru a obţine un păr strălucitor şi plin de vitalitate. De asemenea, poate ajuta la creşterea părului şi la descurcarea lui. Este indicat şi persoanelor cu mătreaţă, pentru că ajută la rezolvarea acestei probleme, potrivit healthline.com.

Uleiul de ricin menţine şi scalpul sănătos şi poate fi aplicat şi şi sprâncene şi gene.

Dr. Marina Peredo nu recomandă uleiul de ricin persoanelor predispuse la acnee, pentru că poate provoca erupţii.

Aşa cum şi Helen Mirren recomandă, uleiul de ricin trebuie folosit în cantităţi mici.