Simptomele depresiei - Cum recunoastem aceasta tulburare mintala

1 2 jpg jpeg

Simptomele depresiei - Dureri de cap si probleme digestive

Starile intense de tristete se pot manifesta prin dureri de cap sau sub forma a diverse afectiuni digestive. De altfel, diferite dureri sau tulburari pot aparea ca urmare a depresiei si nicidecum din cauze fiziologice evidente.

Simptomele depresiei - Incapacitatea de a socializa

De cele mai multe ori, persoanele depresive se ascund intr-o cochilie si evita contactele personale, devin retrasi si isi refuza, de obicei, micile bucurii ale vietii.

Simptomele depresiei - Supradoza de internet

Psihologii au observat o legatura puternica intre persoanele depresive si folosirea excesiva a internetului, sub diferite forme si manifestari: interactiuni virtuale, dependenta de jocurile de calculator sau utilizarea excesiva a pornografiei.

Simptomele depresiei- Afectarea calitatii somnului

In general, persoanele depresive fie dorm prea mult, fie se confrunta cu insomnii puternice.

Simptomele depresiei - Plans excesiv

De foarte multe ori, persoanele care sufera de depresie sunt extrem de sensibile si plang deseori fara un motiv anume.

Simptomele depresiei - Deconectare completa

Se manifesta, de obicei, prin incapacitatea de a simti bucurie si de a reactiona fata de diferitele aspecte ale vietii.

Simptomele depresiei- Grija fata de aspectul fizic dispare

Persoanele depresive tind treptat sa nu mai acorde o atentie deosebita aspectului lor fizic si ingrijirii corporale de baza.

Simptomele depresiei - Probleme ale glandei tiroide

Un fapt mai putin cunoscut este ca depresia si hipotiroidismul au aceleasi simptome: o dispozitie proasta, stare excesiva de oboseala, cresterea in greutatea, diminuarea dorintei sexuale si probleme de concentrare.

Simptomele depresiei - Lipsa apetitului

Majoritatea persoanelor depresive isi gasesc alinarea in mancare sau, dimpotriva, experimenteaza in mod constant lipsa poftei de mancare.

Simptomele depresiei - Incapacitatea de a lua decizii simple si rapide

Cercetatorii au descoperit ca oamenii iau decizii simple - de la a urca scarile sau a lua liftul, a bea ceai sau cafea etc. - de cel putin 65-70 de ori zilnic, fara a sta prea mult pe ganduri.

In schimb, o persoana depresiva nu poate lua o decizie hotarata si rapida atunci cand vine vorba de actiuni simple si banale.