Ce riști dacă neglijezi pierderile involuntare de urină

Dacă pierzi urină la eforturi mici – râs, alergare, tuse, strănut, uneori chiar și noaptea – sau dacă urinezi cu dificultate, trebuie să te programezi cât mai repede la un medic urolog sau la un medic ginecolog. Pierderile involuntare de urină apar în mai multe boli, care îți pot afecta serios viața socială și personală, de aceea trebuie să fie descoperite și tratate din timp.

image

Incontinența urinară poate să apară în orice etapă a vieții, dar riscul crește odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce musculatura pelvisului își pierde fermitatea. Din păcate, scăpările involuntare de urină sunt un subiect delicat și multe femei se rușinează și încearcă să ascundă această problemă. Dacă sunt neglijate, pierderile frecvente de urină pot duce la complicații mai greu de tratat, inclusiv la infecții urinare care se pot extinde chiar și la rinichi, amenințând grav sănătatea.

Prin urmare, nu trebuie să pierzi timp prețios, mai ales că astfel de tulburări pot fi tratate prin terapii moderne, eficiente. La Spitalul Clinic SANADOR, poți beneficia de diagnostic și tratament corect, recomandat de medici inimoși, cu o vastă experiență clinică și cu stagii de formare internaționale.

Tratamentul incontinenței urinare la efort prin prolaps genital (relaxarea musculaturii pelvisului) este unul complex. Va trebui să îți schimbi stilul de viață, să iei anumite medicamente, să faci exerciții pentru întărirea musculaturii pelvine și, în anumite cazuri, ți se poate recomanda și o intervenție chirurgicală.

Operația se poate efectua clasic sau minim invaziv (laparoscopic sau robotic), în funcție de specificul fiecărui caz în parte. În astfel de afecțiuni, chirurgia robotică ajută la repararea și repoziționarea organelor genitale și la întărirea lor cu meșe, adică niște plase speciale, pentru ameliorarea sau chiar eliminarea pierderilor de urină.

Dacă ai indicație pentru o astfel de intervenție, chirurgia robotică în ginecologie îți poate oferi multe avantaje. În cazul unei operații minim invazive, vei sta mai puțin timp în spital, riscul de complicații, durerea și sângerarea vor fi mult reduse și vei rămâne cu cicatrici mici, puțin vizibile. Chirurgia robotică permite o vizualizare tridimensională de înaltă rezoluție a zonei operate, astfel încât medicul poate face manevre precise, eficiente și sigure pentru pacientă. Aceste avantaje nu pot fi egalate de niciun alt echipament existent la ora actuală.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacientele cu afecțiuni ginecologice și urologice pot fi tratate prin intervenții de chirurgie robotică, dacă există indicația de tratament chirurgical. Sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi permite realizarea unei game largi de intervenții ginecologice, reprezentând o alternativă revoluționară la metodele folosite anterior, respectiv chirurgia deschisă și laparoscopia convențională.

Comparativ cu metoda laparoscopică, tehnica robotică are un risc mai redus de a necesita conversie la chirurgie deschisă, pentru că permite o mai bună vizualizare a zonei operate și o manevrare mai ușoară a instrumentelor chirurgicale.