Pericolul din piscin─â: clorul!

Ideale pentru a ne r─âcori zilele de var─â, piscinele ascund, din p─âcate, un pericol mai pu╚Ťin evident: clorul. Acesta este folosit pentru a men╚Ťine apa curat─â, f─âr─â patogeni. Pentru unii dintre noi, mai ales pentru persoanele sensibile ╚Öi copii, poate crea probleme.

Fetele Click! Models au făcut senzaţie la Green Pool&Restaurant jpeg

Hidratarea pielii este necesar─â dup─â o zi la piscin─â. Foto: arhiva Click!

Deshidrateaz─â pielea

Indiferent de tipul de piscin─â, sportiv─â, balnear─â sau cele din curtea proprie, toate trebuie s─â aib─â apa tratat─â cu clor. ├Äns─â, acesta substan╚Ť─â nu omoar─â doar bacteriile care ar putea supravie╚Ťui ├«n ap─â, ci ╚Öi bacteriile bune care tr─âiesc pe pielea noastr─â ╚Öi o men╚Ťin s─ân─âtoas─â.

Efectul const─â ├«n piele deshidratat─â ╚Öi fragil─â, predispus─â la irita╚Ťii ╚Öi microfisuri. Mai mult, ├«n timp, aceast─â expunere la clor poate favoriza apari╚Ťia ridurilor, dar ╚Öi a bolilor de piele prin faptul c─â stric─â pH-ul natural.

Din acest motiv, ideal este s─â folosi╚Ťi dup─â baia ├«n piscin─â ╚Öi lo╚Ťiuni de corp, prin care s─â reechilibra╚Ťi nivelul pH-ului ╚Öi s─â da╚Ťi timp bacterilor bune de pe piele s─â se refac─â. Dup─â o zi la piscin─â este obligatoriu un du╚Ö care s─â cure╚Ťe pielea de clor ╚Öi hidratarea cu o lo╚Ťiune de corp, care s─â o ajute s─â ├«╚Öi revin─â.

Favorizeaz─â infec╚Ťiile fungice

Chiar dac─â purufic─â apa, clorul din piscin─â afecteaz─â a╚Öa numitul ÔÇ×film lipoliticÔÇŁ de la nivelul pielii, o barier─â de gr─âsime care o protejeaz─â. C├ónd acest film lipolitic este ├«ndep─âratat de clor, iar pielea este ╚Öi deshidratat─â ╚Öi prezint─â mici fisuri milimetrice, riscul de a dezvolta infec╚Ťii fungice care pot fi preluate de pe marginea piscinei, ╚Öezlonguri ╚Öi alte obiecte, devine mare.

Irită ochii și pielea

Se manifest─â prin m├ónc─ârime puternic─â ╚Öi pete ro╚Öii la nivelul pieleii ╚Öi poate ap─ârea din cauza surplusului de clor din piscine, sau pe fondul unei sensibilit─â╚Ťi deja existente, despre care nu ╚Ötim. ├Än cazul persoanelor cu piele atopic─â ╚Öi a celor cu frecvente alergii, inclusiv cutanate, pericolul este ╚Öi mai mare. De aceea, dac─â apar simptome precum arsurile la nivelul ochilor, tuse uscat─â sau astmatic─â, te po╚Ťi confrunta cu o alergie la clorul din piscin─â. ╚Üine cont ╚Öi de faptul c─â, urmarea a b─âilor ├«n piscin─â te po╚Ťi confrunta cu dermatita provocat─â de clor, ale c─ârei simptome pot fi: ├«nro╚Öirea pielii, erup╚Ťii cutanate, m├ónc─ârimi intense ╚Öi, ├«n cele mai grave cazuri, exfolieri ale pielii.