Neurocercetător: Trei semne timpurii ale bolii Alzheimer

Boala Alzheimer afectează pe lângă gândire, și starea ta de spirit.

Neurologul Robert Love, un neurocercetător specializat în a ajuta oamenii să prevină boala Alzheimer cu ajutorul științei, a folosit canalul său de TikTok pentru a sublinia primele simptome ale bolii Alzheimer.

boala Alzheimer jpg

Alzheimer produce pierderea trepată a funcțiilor cognitive, lucru care afectează și personalitatea. Foto: Shutterstock

Cercetătorul în neuroștiință a explicat că detectarea afecțiunii cât mai devreme posibil este crucială, iar conștientizarea simptomelor ar putea fi cheia.

În videoclipul publicat pe Tik-Tok, el a spus: „Cheia pentru oprirea sau prevenirea bolii Alzheimer este să o descoperiți devreme sau să simțiți înainte de a începe.

Cu cât începeți mai devreme programul de prevenire, cu atât sunt mai mari șansele de a preveni Alzheimer și de a inversa pierderea de memorie asociată cu boala Alzheimer.”

Pui lucruri în locuri ciudate

Primul semnal de alarmă de care Love a recomandat să fii conștient este să analizezi dacă lași lucrurile aiurea, în locuri neobișnuite.

El a spus: „Nu vorba doar despre a nu le lăsa la locul lor, ci a le pune în locuri în care nu au ce să caute vreodă, precum cheile mașinii în figider”.

Retragerea socială

Persoanele cu boala Alzheimer pot începe să fie mai puțin sociabili, să nu vrea să-și vadă prietenii de familie sau să fie mai puțin încântați să se implice în activități sociale. Potrivit Love, acesta este un „semn important de avertizare timpurie”.

Schimbări de dispoziție

Ultimul simptom timpuriu de observat include modificări ale stării de spirit. Love a spus: „Boala Alzheimer nu este doar despre gândire. Alzheimer este, de asemenea, despre starea de spirit.”

Cercetătorul a explicat că acest simptom poate fi neașteptat, deoarece nu mulți oameni nu realizează că ar putea fi un semn al stării de precaritate a minții.

Potrivit medicilor, alte simptome comune ale bolii Alzheimer includ:

·     Probleme de memorie, cum ar fi uitarea regulată de evenimente recente, nume și chipuri

·     A pune întrebări în mod repetitiv

·     Creșterea dificultăților cu rezolvarea de sarcini și activități care necesită organizare și planificare

·     A fi confuz în medii nefamiliare

·     Dificultate în găsirea cuvintelor potrivite

·     Dificultate cu numerele și/sau gestionarea banilor

·     Devine mai retras sau mai anxios

Sursa: Express