Iată un semn de cancer mortal, vizibil când faci o fotografie!

Această boală periculoasă este mult mai frecventă în rândul copiilor, deși poate afecta pe oricine, la orice vârstă.

Roshni Patel, optometrist la Lenstore, a explicat mai multe, pentru Express.co.uk . Ea a avertizat că o „reflexie albă” în ochi atunci când se face o fotografie ar putea fi un semn de retinoblastom.

image

Realizarea unei fotografii cu blițul poate dezvălui retinoblastomul.Foto: Shuttesrtock

Otopmetrista a explicat: „Acest tip de cancer ocular care începe în retina, este observat mai ales la copiii mici. Așa cum se manifestă de obicei la populația mai tânără, simptomele pot fi greu de definit, dar cele mai comune semne sunt; o reflexie albă (mai degrabă decât roșie) a pupilei după fotografierea cu bliț și o vedere redusă.

Deși vederea slabă poate fi greu de comunicat de către un copil, o modalitate de a observa acest lucru este dacă copilul continuă să-și frece ochii afectați sau dacă devine stresat când ochiul bun este acoperit.”

Deși retinoblastomul este mai frecvent la copii, poate afecta persoanele de orice vârstă, spune NHS.

Pe lângă simptomele explicate, medicii avertizează să fim atenți la

Ochii îndreptați într-o direcție diferită

Partea colorată a ochiului (iris) își schimbă culoarea

Umflare în jurul ochiului

Mișcări necontrolate ale ochilor

Durere la unul sau ambii ochi.

Optometrista a adăugat că : „Retinoblastomul poate afecta unul sau ambii ochi, iar simptomul principal este o strălucire albă sau o reflexie albă în centrul ochiului (pupila).Poți să-l vezi doar privind în ochi, în lumină slabă sau în fotografiile în care a fost folosit blițul.”

Ea a avertizat, de asemenea, despre un tip de cancer ocular cunoscut sub numele de melanoame coroidale.

„Acestea apar de obicei în partea din spate a ochiului pe coroidă, care se află în spatele retinei”, a spus ea.

„În unele cazuri, este posibil să nu existe simptome, în funcție de locația sa.

„Cu toate acestea, vederea redusă și luminile intermitente și plutitoarele sunt de obicei cele mai comune simptome. Aceste simptome sunt, de asemenea, frecvente în afecțiuni precum detașările de retină, care sunt, de asemenea, foarte grave.

Oricum, du-te să-ți vezi opticianul cât mai curând posibil. Melanoamele pot apărea și în alte părți ale ochiului, cum ar fi conjunctiva (fața ochiului) și nervul optic.”, mai spune specialista.

Sursa: Express