Remedii naturiste cu grâu încolţit

1 2 jpg jpeg

Grâul încolţit este un excelent energizant şi remineralizant al întregului organism. „Vinovate“ sunt vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 şi B9), D şi E, dar şi mineralele (fier, fosfor, magneziu, potasiu şi zinc) care se găsesc în compoziţia acestuia.

În plus, prezintă un mare avantaj, el poate fi consumat de toată lumea, inclusiv de copii, singurele contraindicaţii adresându-se persoanelor care au intestinul sensibil (cum sunt cele care suferă de colite sau gastrite).

Iată câteva remedii naturiste cu grâu încolţit dar şi ce afecţiuni poate trata!

Remedii naturiste cu grâu încolţit - combate anemia şi obezitatea

Grâul încolţit este bun mai ales pentru persoanele anemice, cele obosite şi cele care prezintă diverse carenţe de vitamine şi de minerale. Te ajută şi să scapi de kilogramele în plus, datorită faptului că accelerează metabolismul şi conţine fibre, care ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal.

De asemenea, acest grâu este indicat şi copiilor aflaţi în perioada de creştere. Chiar şi cei cu diabet pot consuma grâu încolţit, cu acordul medicului. Grâul este benefic şi persoanelor care suferă de hipertensiune.

Remedii naturiste cu grâu încolţit - scade colesterolul

Uleiul din germeni de grâu presat la rece conţine antioxidanţi, substanţe care apără organismul de radicalii liberi, responsabili de procesul de îmbătrânire. Vitamina E din acest ulei combate acumularea toxinelor în organism şi protejează pereţii arterelor, scăzând astfel riscurile de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Studii recente arată că uleiul din germeni de grâu reduce cu până la 70% nivelul colesterolului „rău“. Din acest ulei se administrează una-două linguriţe pe zi, cel puţin o lună.

Remedii naturiste cu grâu încolţit - previne îmbătrânirea precoce

Germenii de grâu sunt un aliment complet. Ei conţin substanţe care apără organismul de radicalii liberi, responsabili de procesul de îmbătrânire.

În plus, vitaminele, fibrele, uleiurile şi mineralele din aceştia protejează părul, redău elasticitatea şi strălucirea pielii, cresc acuitatea vizuală, menţin dinţii şi gingiile tinere, previn depresiile, având un uşor efect sedativ.

Remedii naturiste cu grâu încolţit - tulburări hormonale la femei (hirsutism, absenţa ciclului menstrual, insuficientă ovariană)

Se fac cure cu germeni de grâu câte 15 zile pe luna, vreme de şase luni.

Remedii naturiste cu grâu încolţit - menopauză şi andropauză

Acestea pot fi mult întârziate de o alimentaţie preponderent bazată pe legume şi fructe crude, la care se adaugă cure cu grâu încolţit făcute regulat: câte 10 zile la începutul fiecărei luni.

Cei care au urmat acest tratament au putut constata chiar revenirea tinereţii biologice, tradusă prin revenirea ciclului menstrual la femei şi revenirea potenţei la bărbaţii care intraseră deja la andropauză.

Remedii naturiste cu grâu încolţit - boli de piele

Vindecarea lor este accelerată de cură cu germeni de grâu, care au un efect cu totul special asupra pielii.

SFAT: Alege întotdeauna grâu proaspăt!

Dacă vrei să beneficiezi din plin de proprietăţile curative ale plantei, asigură-te că vei pune la încolţit grâu proaspăt, de consum, şi nu pentru însămânţare, care este toxic.

Spală întotdeauna bine grâul înainte să-l foloseşti. În primă fază, pune grâul la încolţit într-un vas cu apă timp de 24 de ore. După acest interval, spală iar grâul, pune-l în alt vas şi aşază-l într-un loc ferit de lumină şi de frig, la o temperatură de 20-25 de grade Celsius. În această etapă, este bine doar să umezeşti grâul.

După două-trei zile, este bine să-l expui la lumină. Este recomandat să fie consumat după ce atinge 2 mm (în general după trei-patru zile vara şi cinci-şase zile iarna) până la 1 cm.