Iată de ce contează dimensiunea prezervativelor!

Prezervativele sunt un mijloc popular de contracepție astăzi. Prezervativul este realizat din materiale speciale care ajută la prevenirea contactului direct cu organele genitale.

Există prezervative masculine și feminine. Ambele tipuri sunt eficiente atunci când sunt utilizate cu eficacitate în prevenirea sarcinii și prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, dar vom discuta doar despre cele masculine.

Cercetările arată că eficiența prezervativelor în prevenirea sarcinii este de până la 98% dacă sunt utilizate corect.

prezervativ 0 jpeg

Prezervativele potrivite protejează de sarcini și infecții sexuale. Foto: Shutterstock

În plus, prezervativele ajută și la prevenirea contactului direct cu secrețiile corpului, cum ar fi sperma, fluidele vaginale și sângele în timpul sexului. Ajută la prevenirea unor boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea (gonoreea), Chlamydia, HIV și sifilisul.

Dar, prezervativele nu protejează eficient împotriva unor boli precum herpesul și verucile genitale. Aceste boli sunt de obicei răspândite prin contact direct cu pielea din zona genitală, cum ar fi labiile și scrotul. Prin urmare, prezervativele sunt eficiente doar în protejarea corpului penisului și a vaginului.

Există multe mărci de prezervative pe piață, fiecare cu diferite tipuri și dimensiuni. Prezervativele sunt de obicei fabricate din latex, dar uneori sunt fabricate din poliuretan sau alte materiale. Sunt considerate dispozitive medicale, așa că trebuie să îndeplinească standardele organizațiilor de evaluare precum Standardizarea Internațională (ISO).

Conform standardelor ISO, prezervativele trebuie să treacă o serie de teste, cum ar fi „pompa de aer” și „testul electric”, pentru a se asigura că nu se perforează și nu se sparg. Există și standarde pentru grosime și cerințe pentru perioada de valabilitate a prezervativelor.

Cu toate acestea, cea mai des întâlnită problemă la utilizarea prezervativelor este mărimea nepotrivită pentru dimensiunea penisului. Aproximativ 50% dintre bărbați cred că prezervativul pe care îl folosesc nu este potrivit pentru dimensiunea penisului lor.

Un sondaj recent a dezvăluit că aproximativ o treime dintre cei chestionați cred că prezervativele sunt prea strânse, iar unii cred că sunt prea lungi, prea scurte sau prea late.

Căderea sau ruperea prezervativelor este, de asemenea, legată de mărime și acestea sunt, de asemenea, principalele probleme întâmpinate la utilizarea prezervativelor, deși rata este mai mică de 10 la sută. Alte probleme sunt date de faptul că nu te simți confortabil la utilizare

Cum afectează dimensiunea prezervativelor?

A avea o dimensiune potrivită a prezervativelor va ajuta la creșterea confortului în timpul sexului.

Cercetările arată că, dacă bărbații nu aleg mărimea potrivită a prezervativelor, eficiența contraceptivă pe care o aduc prezervativele este mai mică. Dacă utilizezi un prezervativ mai mare decât dimensiunea penisului, există riscul ca prezervativul să cadă în timpul actului sexual și riscul de rupere a prezervativului crește atunci când utilizezi o dimensiune mai mică decât dimensiunea penisului.

Care sunt dimensiunile prezervativelor?

Dimensiunea medie a penisului este între 15 - 20 cm, dar dimensiunea este destul de variabilă în funcție de vârstă și rasă.

Circumferința penisului în stare normală este de la 5 la 9,5 cm, când este în erecție este de la 7 la 13,5 cm.

Producătorii oferă prezervative într-o varietate de dimensiuni, împărțite în trei categorii principale în funcție de diametrul penisului:mici, medii și mari.

Cum să alegi mărimea potrivită a prezervativului?

Pentru a determina dimensiunea potrivită a prezervativului, urmează acești pași simpli

- Pasul 1: Măsoară lungimea penisului în stare de erecție.

- Pasul 2: Alege o dimensiune a prezervativului. Dacă lungimea este mai mică de 110 cm, aceasta corespunde unui prezervativ de 49 mm, de la 110 la 125 cm corespunde unui prezervativ mediu de 52 mm, iar dacă este mai mare de 126 mm, alege o dimensiune de 55 mm.

- Pasul 3: Selectează marca potrivită.

Sursa: Vinemc.com