Folosește uleiul de măsline cu beneficii maxime pentru piele!
Uleiul de măsline este mai mult decât un ingredient versatil în bucătărie, poate fi și un aliat pentru pielea ta!
Însă, înainte să adaugi acest ulei natural în rutina ta de îngrijire, este important să înțelegi atât beneficiile, cât și riscurile utilizării lui.
Hidratează pielea uscată
Uleiul de măsline ajută la menținerea hidratării pielii, lăsând-o moale și catifelată. Este ideal pentru pielea uscată, mai ales în lunile reci de iarnă, dar și vara când se deshidratatează ușor. Poți folosi uleiul și pentru buzele crăpate.

Uleiul de măsline este un antioxidant natural, dar există și situații în care se recomandă precauții în utilizare. Foto: Shutterstock.
Accelerează vindecarea rănilor
Aplicat pe răni, uleiul de măsline formează o barieră protectoare, ajutând la vindecare. Conține antioxidanți și triterpene care reduc inflamația și stimulează producția de colagen, proteina responsabilă de regenerarea celulelor pielii.
Reduce semnele de îmbătrânire
Grăsimile sănătoase și antioxidanții din uleiul de măsline pot reda pielii elasticitatea, diminuând ridurile. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, care accelerează procesul de îmbătrânire.
Îndepărtează machiajul
Deși poate părea surprinzător, uleiul de măsline ajută la îndepărtarea machiajului, inclusiv a rimelului rezistent la apă. Aplică o cantitate mică pe un disc de bumbac și șterge delicat pielea.
Cum folosești uleiul de măsline pe piele
Aplică pe pielea umedă: După duș, când pielea este încă umedă, uleiul este absorbit mai bine.
Folosește o cantitate mică: O picătură sau două sunt suficiente. Excesul poate lăsa pielea lipicioasă.
Lasă să acționeze: După aplicare, așteaptă câteva minute înainte de a te îmbrăca sau de a te așeza în pat. Dacă pielea rămâne lipicioasă, șterge surplusul cu un prosop curat.
Deși are multe beneficii, uleiul de măsline nu este potrivit pentru toată lumea. Iată câteva lucruri de care să ții cont:
Acneea se poate agrava
Dacă ai ten gras sau predispus la acnee, uleiul de măsline poate înfunda porii și agrava problema.
Poate accentua petele pigmentare
Contrar unor mituri, uleiul de măsline nu deschide petele pigmentare. Expunerea la soare după aplicarea uleiului poate chiar accentua aceste pete.
Atenție la arsurile solare
Uleiul de măsline nu oferă protecție UV, așa că aplicarea lui pe piele fără a folosi și o cremă cu SPF te poate expune riscului de arsuri și cancer de piele.
Este uleiul de măsline potrivit pentru tine?
Dacă ai pielea sensibilă și cauți o opțiune naturală, uleiul de măsline poate fi o alegere bună. Nu conține parfumuri sau coloranți artificiali, ceea ce îl face o alternativă mai blândă la cremele hidratante din comerț.
Începe cu zonele uscate, precum călcâiele sau coatele, și observă cum reacționează pielea. Dacă ești mulțumit(ă) de rezultate, îl poți folosi și pe alte părți ale corpului.
Sursa: Cleveland