Trucuri inedite pentru îngrijirea părului uscat

1 2 jpg jpeg

Masaj cu ulei de măsline Uleiul de măsline este ideal pentru ca părul tău să recapete un aspect sănătos. Pui două linguri de ulei de măsline în palmă, apoi să masezi pielea capului. Ai grijă, în prealabil, să încălzeşti un pic uleiul. După ce ai masat pielea, pune ulei pe toată lungimea părului.

Strângi părul cu un prosop şi laşi să acţioneza jumătate de oră, apoi te speli pe cap. Poţi şampona chiar de două ori, astfel încât să fii sigură că ai îndepărtat tot uleiul.

Uleiul de cocos

Un alt remediu eficient care te va ajuta să scapi de această problemă este uleiul de cocos. Acesta se aplică seara, pe părul proaspăt spălat. Îţi înveleşti podoapa capilară cu un prosop şi laşi să acţioneze pe tot parcursul nopţii.

Uleiul de cocos are acţiune benefică asupra firului de păr deteriorat, datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine.

Ai nevoie de două linguri de miere, pe care le amesteci cu alte două linguri de oţet de mere şi cu 250 de ml de apă. Amesteci bine ingredientele, apoi înmoi un pieptene des în amestecul obţinut şi treci prin păr, de câteva ori. Laşi să acţioneze circa zece minute, după care speli bine.

Ai nevoie de gălbenuşul unui ou şi de o lingură de ulei de măsline (măreşti cantităţile dacă ai părul mai lung). Le baţi bine într-un bol, după care le aplici la rădăcina firului de păr.

Masezi uşor, apoi înveleşti părul într-un prosop. Nu mai mult de 30 de minute. La sfârşit, clăteşti bine cu apă călduţă şi cu mult şampon. Este bine să faci acest tratament o dată pe săptămână.

De asemenea, dacă te confrunţi cu această problemă, trebuie să te speli cu un şampon special, pentru păr uscat. Încearcă să te speli pe cap o dată la trei zile, pentru a evita deteriorarea părului. Nu te expune prea mult la soare, eventual foloseşte o şapcă sau o pălărie protectoare.