Hipertensiunea arterială: băutura despre care specialiștii spun că are „beneficii constante”

tensiune9 jpg

Nu este clar ce cauzează hipertensiunea arterială, dar o serie de băuturi și diete te pot ajuta să o controlezi.

O analiză publicată în ScienceDirect spune că cercetările sugerează „beneficii constante ale consumului de suc de rodie” asupra tensiunii arteriale. „Aceste dovezi sugerează că ar putea fi prudent să includem suc de fructe într-o dietă sănătoasă pentru inimă”.

Hipertensiunea arterială poate pune o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge, a inimii și a altor organe, cum ar fi creierul, rinichii și ochii. Dacă ai hipertensiune arterială, reducerea acesteia chiar și în cantitate mică poate ajuta la scăderea riscului de apariție a unui număr de afecțiuni grave de sănătate.

„Studiile sugereză că dacă bem suc de rodie putem reduce colesterolul. Se crede că sucul de rodie blochează sau încetinește acumularea de colesterol în arterele persoanelor care prezintă un risc mai mare de a dezvolta boli de inimă”.

Sucul de rodie conține mai mulți antioxidanți decât multe alte sucuri de fructe și aproape de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde sau vinul roșu.

„Sucul de rodie este, în general, sigur de băut dacă iei anumite măsuri de precauție. Verifică eticheta pentru a te asigura că achiziționezi suc pur de rodie și nu un amestec de sucuri care conține zahăr adăugat. Zahărul adaugă mai multe calorii sucului, ceea ce îi reduce beneficiile pentru sănătatea inimii”.

Dieta este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru hipertensiune arterială.

Pe lîngă toate astea, e bine să facem și câteva modificări în stilul de viață de viață care pot ajuta la prevenirea și scăderea tensiunii arteriale crescute.

Se spune că ar trebui să reducem cantitatea de sare pe care o consumăm și să avem în general, o dietă sănătoasă. Ba mai mult, să renunțăm la alcool, să slăbim dacă ne luptăm cu kilogramele în plus, să reducem consumul de cofeină și să renunțăm la fumat.

Cu toate acestea, dacă ai o valoare crescută a tensiunii arteriale la un test nu înseamnă neapărat că ai tensiune arterială crescută, deoarece aceasta poate fluctua pe parcursul zilei.

De asemenea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina efectele stresului cronic asupra tensiunii arteriale.

„Stresul ocazional poate contribui la creșterea tensiunii arteriale, asta dacă atunci când ești stresat consumi alimente nesănătoase, alcool sau fumezi.