Hipertensiunea arterial─â: b─âutura despre care speciali╚Ötii spun c─â are ÔÇ×beneficii constanteÔÇŁ

tensiune9 jpg

Nu este clar ce cauzează hipertensiunea arterială, dar o serie de băuturi și diete te pot ajuta să o controlezi.

O analiz─â publicat─â ├«n ScienceDirect spune c─â cercet─ârile sugereaz─â ÔÇ×beneficii constante ale consumului de suc de rodieÔÇŁ asupra tensiunii arteriale. ÔÇ×Aceste dovezi sugereaz─â c─â ar putea fi prudent s─â includem suc de fructe ├«ntr-o diet─â s─ân─âtoas─â pentru inim─âÔÇŁ.

Hipertensiunea arterial─â poate pune o presiune suplimentar─â asupra vaselor de s├ónge, a inimii ╚Öi a altor organe, cum ar fi creierul, rinichii ╚Öi ochii. Dac─â ai hipertensiune arterial─â, reducerea acesteia chiar ╚Öi ├«n cantitate mic─â poate ajuta la sc─âderea riscului de apari╚Ťie a unui num─âr de afec╚Ťiuni grave de s─ân─âtate.

ÔÇ×Studiile sugerez─â c─â dac─â bem suc de rodie putem reduce colesterolul. Se crede c─â sucul de rodie blocheaz─â sau ├«ncetine╚Öte acumularea de colesterol ├«n arterele persoanelor care prezint─â un risc mai mare de a dezvolta boli de inim─âÔÇŁ.

Sucul de rodie con╚Ťine mai mul╚Ťi antioxidan╚Ťi dec├ót multe alte sucuri de fructe ╚Öi aproape de trei ori mai mul╚Ťi antioxidan╚Ťi dec├ót ceaiul verde sau vinul ro╚Öu.

ÔÇ×Sucul de rodie este, ├«n general, sigur de b─âut dac─â iei anumite m─âsuri de precau╚Ťie. Verific─â eticheta pentru a te asigura c─â achizi╚Ťionezi suc pur de rodie ╚Öi nu un amestec de sucuri care con╚Ťine zah─âr ad─âugat. Zah─ârul adaug─â mai multe calorii sucului, ceea ce ├«i reduce beneficiile pentru s─ân─âtatea inimiiÔÇŁ.

Dieta este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru hipertensiune arterial─â.

Pe l├«ng─â toate astea, e bine s─â facem ╚Öi c├óteva modific─âri ├«n stilul de via╚Ť─â de via╚Ť─â care pot ajuta la prevenirea ╚Öi sc─âderea tensiunii arteriale crescute.

Se spune c─â ar trebui s─â reducem cantitatea de sare pe care o consum─âm ╚Öi s─â avem ├«n general, o diet─â s─ân─âtoas─â. Ba mai mult, s─â renun╚Ť─âm la alcool, s─â sl─âbim dac─â ne lupt─âm cu kilogramele ├«n plus, s─â reducem consumul de cofein─â ╚Öi s─â renun╚Ť─âm la fumat.

Cu toate acestea, dacă ai o valoare crescută a tensiunii arteriale la un test nu înseamnă neapărat că ai tensiune arterială crescută, deoarece aceasta poate fluctua pe parcursul zilei.

De asemenea, sunt necesare mai multe cercet─âri pentru a determina efectele stresului cronic asupra tensiunii arteriale.

ÔÇ×Stresul ocazional poate contribui la cre╚Öterea tensiunii arteriale, asta dac─â atunci c├ónd e╚Öti stresat consumi alimente nes─ân─âtoase, alcool sau fumezi.