Demontăm mituri despre SPF

image

Despre SPF se spun multe lucruri și parte dintre ele sunt nu neapărat adevărate. SPFul este un produs de îngrijire a tenului foarte important pe care multă lume din păcate îl eliminăm din rutină deoarece considerăm că nu este necesar să îl includem.

Noi ne dorim să spulberăm mituri despre SPF și să îți demonstrăm cât de important este pentru a ne menține tenul și pielea sănătoase în general.

image

Indiferent de cât de puternic este factorul de protecție pe care îl alegem, cel mai important este să cumpărăm produse profesionale deoarece acestea îți dau certitudinea că ingredientele pe care conțin sunt de calitate și astfel și rezultatele pe care le dau sunt net superioare produselor pe care le poți găsi în magazinele de tip mass-market.

Mituri despre SPF demontate

Miturile au fost create pentru a fi demontate, iar noi azi vrem să îți vorbim despre cele care au legătură cu produsele care conțin SPF.

1. Dacă este înnorat nu este nevoie să porți SPF.

Acest mit este unul greșit deoarece razele UV trec chiar și prin nori. Astfel, pielea este expusă la acestea și pot să îți dea aceleași efecte adverse ca și într-o zi însorită. Folosește produsele cu SPF care ți se potrivesc chiar și în zilele cu nori chiar dacă le alegi pe cele cu un factor de protecție mai slab.

2. Folosesc produse de machiaj cu SPF, așa că nu mai am nevoie și de o altă cremă cu factor de protecție.

Într-adevăr pe piață există produse de machiaj cu SPF, însă acestea au un coeficient mic de protecție. Cel mai indicat ar fi totuși să folosești și o cremă cu un factor de protecție mai ridicat pentru a te asigura de eficiența acesteia. Exista chiar si sprayuri cu SPF care se pot aplica peste machiaj.

3. Pielea închisă la culoare nu are nevoie de SPF.

Acest mit este cât se poate de greșit deoarece nicio persoană nu este scutită de cancerul de piele. Chiar dacă persoanele cu pielea mai închisă la culoare au mai multă melanină și astfel au o protecție naturală, ele tot trebuie să folosească produse cu SPF pentru întregul corp, chiar dacă le aleg pe cele cu un factor de protecție mai mic.

4. Dacă m-am bronzat nu mai am nevoie de SPF.

Bronzul în sine este un efect pe care razele UV îl au asupra pielii și a tenului tău, deci un semn că acestea au fost afectate deja. SPF-ul trebuie aplicat atât înainte să începi să te bronzezi, cât și după.

5. Blochează sinteza vitaminei D.

Știm cât de importantă este vitamina D pentru organism, așa că ne dorim ca felul în care aceasta ajunge și se păstrează în corp să fie optim. Adevărul este că SPF-ul reduce producția de vitamina D, însă nu îl elimină de tot. Vitamina D se poate obține și din mâncare și suplimente, care sunt chiar mai indicate decât statul la soare fără protecție SPF.

6. Aplic SPF de dimineață și mă protejează toată ziua.

SPFul, ca oricare alt produs, se degradează în timp, mai ales în zilele foarte călduroase când și transpirația își face apariția. De aceea este bine să ai mereu la tine un produs cu SPF pentru față și pentru corp pentru a-l putea reaplica cât de des poți, în funcție de contextul în care te afli.

7. Cu cât factorul de protecție este mai mare, cu atât te protejează mai bine.

Diferența între factorul de protecție 30 și 50 nu este foarte mare. Cel de 30 protejează aproximativ 97%, iar cel 50, aproximativ 98%. Cu toate acestea, chiar dacă protecția este mare pentru ambele nu înseamnă că nu trebuie să le reaplici constant pentru a te asigura că ai mereu parte de protecție.

Aceste mituri merită să fie demontate pentru ca tu să fii mereu ferită de pericolele pe care razele UV ți le aduc și pentru a fi sănătoasă.

Credite foto: unsplash.com