Când şi cum aplici loţiunea de protecţie solară

1 2 jpg jpeg

Foloseşte zilnic crema

Când nu eşti în vacanţă preferi să nu foloseşti loţiune de protecţie solară deloc. Crema aceasta este utilă, însă, în zilele toride de vară atât când eşti în concediu la mare, cât şi când ai multe drumuri de făcut prin soare.

Pielea poate avea de suferit chiar şi când te plimbi, în drum spre serviciu sau spre casă. De aceea, obiceiul de a aplica o cremă cu factor de protecţie solară în fiecare dimineaţă îţi poate salva pielea la propriu.

Cum este bine să o aplici

Cantitatea de loţiune de protecţie solară folosită contează şi ea, pentru că în funcţie de ea te poţi orienta dacă ai acoperit întreaga suprafaţă a corpului sau dacă mai este nevoie.

Ai nevoie de circa două pahare de shoturi de loţiune pentru corp şi de o cantitate cât o alună pentru ten. Este important s-o aplici cu 20-30 de minute înainte de ieşi din casă şi s-o întinzi în strat uniform. Dacă transpiri abundent, este nevoie s-o foloseşti din nou dacă vrei să te protejezi de razele ultraviolete.

Alege o loţiune de protecţie potrivită

Când alegi o cremă care să-ţi asigure protecţie solară, nu doar factorul de protecţie este important, ci şi să verifici dacă te apără de radiaţiile ultravioletelor A (UVA) şi a celor produse de ultravioletele B (UVB).

Pentru utilizare zilnică, este de ajuns să foloseşti o loţiune cu factor 15 dacă ştii că nu ai pielea sensibilă, iar dacă ştii că pielea suferă după o expunere relative scurtă de timp la soare, optează pentru o cremă cu factor 30.

Nu toate hainele îţi protejează pielea

Ştii bine că la plajă, de pildă, soarele îţi bronzează pielea chiar dacă stai sub umbrelă. Nici hainele nu te protejează foarte bine de radiaţiile solare, numai dacă porţi unele cu filtru UV de protecţie solară.

O bluză sau un tricou îţi apără pielea la fel de mult ca loţiunea cu cel mai mic factor de protecţie solară. Evită ieşirile la orele prânzului, când e caniculă şi foloseşte cremă de protecţie chiar dacă porţi haine care acoperă pielea.

Atenţie la termenul de valabilitate!

Cauţi loţiunea de protecţie solară doar când îţi faci bagajele pentru concediul la mare? Verifică atunci şi data de expirare! În general, acest gen de cremă poate fi folosită timp de un an sau doi de la deschidere.

Dacă o păstrezi într-un spaţiu expus umezelii, căldurii, soarelui, termenul de valabilitate se scurtează vertiginos.