Cum să-ţi pregăteşti pielea pentru soare

1 2 jpg jpeg

După ce ai stat câteva luni înfofolit din cauza iernii, să stai brusc la soare va face ca pielea ta să se înroşească şi să se ardă. Dermatologii spun că nu e bine să te expui din prima, mult la soare, fără o pregătire în prealabil, astfel că pielea trebuie cu grijă răsfăţată.

Băi de soare

Înainte să pleci în concediu, trebuie să faci băi de soare, de câteva minute, crescând treptat perioada. Aşadar, în prima zi, stai 5-10 minute, apoi creşti la 15 minute şi tot aşa. Pentru a nu te arde şi a nu sta exact în intervalul când sunt cele mai mari radiaţii solare (11.00 - 16.00), vei sta la bronzat dimineaţa, până la ora 10.30, sau după ora 16.30.

Nu uita să foloseşti loţiune de protecţie solară, adecvată pentru pielea ta. Cu aceasta te vei da cu 30 de minute înainte să mergi la plajă. Pălăria şi ochelarii de soare nu trebuie să lipsească, dar nici balsamul de buze cu protecţie SPF.

Pielea uscată trebuie exfoliată

Dacă ai pielea uscată te-ar ajuta să foloseşti un scrub, de două ori pe săptămână, pentru ca ea să devină din nou netedă şi lucioasă. Întinzi pe o mănuşă de duş şi aplici pe piele, practicând mişcări circulare uşoare. În acest mod vei scăpa de celulele moarte de la suprafaţa epidermei. De asemenea, poţi utiliza scrubul pe toată perioada verii, ca să elimini uleiul şi crema de plajă, care-ţi pot lăsa pielea unsuroasă. Specialiştii spun că exfolierea pielii face ca pielea să fie mult mai receptivă la hidratare şi ajută ca autobrozantul să se absoarbă mult mai uniform.

Treci la regimul de vară

Zilele toride de vară şi umiditatea îţi dau de furcă? Consumă alimente uşoare, fructe şi legume şi hidratează-te corespunzător. Îmbracă-te cu materiale uşoare din bumbac şi in, astfel încât pielea să respire.

Pentru ten, în loc de un demachiant gras ar fi bine să foloseşti un produs de curăţare pe bază de spumă sau un gel cu acid glicolic. În acest mod vei elimina murdăria, transpiraţia, dar şi resturile de cremă SPF. La fel vei proceda şi cu crema de faţă. Dacă pe timpul rece ai utilizat o cremă grasă, vara ar trebui să o înlocuieşti cu o loţiune uşoară, care nu îngraşă pielea.

Duşuri scurte

Îţi place să stai mult la duş? Ei bine, află că acest obicei când petreci 15-20 de minute sub apa fierbinte usucă pielea. 5 minute sunt de ajuns, dar nu cu apă clocotită, ci cu apă călduţă şi terminând cu apă din ce în ce mai rece. Astfel porii se vor închide, iar pielea ta va arăta netedă. Nu folosi lama de ras direct pe piele, fără spumă. Schimbă des aparatul de ras. După ce ai scăpat de părul nedorit aplică neapărat o loţiune care calmează pielea.