Cum să previi din timp infecţiile vaginale

2 jpg jpeg

Cauzele infec┼úiilor vaginale sunt multiple: utilizarea toaletelor publice, a prosoapelor murdare,o igien─â intim─â precar─â, consumul regulat de zah─âr ┼či alcool, stresul, administrarea ├«ndelungat─â de antibiotice etc. ├Äns─â, ele pot fi provocate ┼či de actul sexual cu un partener infectat.

Simptomele infecţiei vaginale

Printre simptomele unei infec┼úii vaginale se num─âr─â mirosul vaginal puternic ┼či ├«n┼úep─âtor, durerile urinare, m├ónc─ârimile ┼či arsurile, secre┼úia abundent─â verde, galben─â, roz sau alb─â, cu sau f─âr─â miros.

Odat─â detectat─â infec┼úia, se recomand─â consultarea unui medic ginecolog pentru ├«nceperea tratamentului ┼či pentru a preveni agravarea infec┼úiei.

Cum pot fi prevenite infecţiile vaginale

Infecţiile vaginale pot avea cauze variate, însă pot fi prevenite prin adoptarea unor măsuri simple de igienă personală!

Folose┼čte lenjerie intim─â de bumbac - Bumbacul protejeaz─â zona intim─â ┼či o men┼úine uscat─â, absorbind umiditatea, de altfel un mediu propice dezvolt─ârii bacteriilor.

Igiena intimă zilnică - Este extrem de important ca zona intimă să fie curăţată zilnic cu ajutorul unui săpun cu pH neutru, fără miros, pentru a nu altera flora vaginală.

De asemenea, se recomand─â uscarea corect─â a zonei intime cu ajutorul unui prosop curat, din bumbac.

Evit─â ├«mbr─âc─âmintea str├ómt─â - Blugii sau pantalonii mult prea str├óm┼úi ├«ncurajeaz─â dezvoltarea bacteriilor ┼či a ciupercilor, ├«ntruc├ót ├«mpiedic─â aerisirea pielii, favoriz├ónd astfel un mediu umed.

Evit─â du┼čurile vaginale - Sp─âl─âturile vaginale sunt de evitat, acestea put├ónd agrava de fapt infec┼úiile prin ├«ndep─ârtarea bacteriilor benefice de la nivelul mucoasei vaginului.

Schimb─â alimenta┼úia - Exist─â o serie de alimente care trebuie evitate pentru prevenirea infec┼úiilor vaginale. Carbohidra┼úii simpli, care con┼úin de cele mai multe ori sirop de porumb, zah─ârul, fructele uscate sau sucurile de fructe - sunt alimente care d─âuneaz─â echilibrului bacteriilor din intestine. Porumbul ┼či cartofii sunt legume contraindicate, pentru a evita ├«nmul┼úirea bacteriilor. ├Än schimb, este ├«ncurajat consumul de vegetale cu frunze verzi, merele, pe┼čtele ┼či carnea slab─â, c├ót ┼či consumul de usturoi.