5 motive pentru care femeile nu se bucură de sex

Pentru multe femei, sexul nu este întotdeauna la fel de plăcut pe cât se așteaptă sau pe cât este descris în filmele romantice de la Hollywood.

Există numeroase motive pentru care acest lucru se poate întâmpla, iar dacă te confrunți cu astfel de dificultăți, nu trebuie să le ignori.

Lipsa sex , probleme in cuplu FOTO Shutterstock

Problemele de libido pot afecta calitatea vieții.  Foto: Shutterstock

Sănătatea ta sexuală este importantă și ai opțiuni pentru a îmbunătăți lucrurile, explică specialistul în sănătatea femeii, Dr. Pelin Batur.

Fluctuațiile libidoului

Libidoul poate varia de la „vreau mai mult” până la „nu prea mă interesează” și este normal ca dorința sexuală să fluctueze de-a lungul vieții. Aceste schimbări sunt influențate de factori precum hormonii, stresul, problemele de relație, dacă ești într-o relație nouă sau cu partenerul de mulți ani.

Dacă ești mulțumită de viața ta sexuală, nu trebuie să schimbi nimic. Dar dacă vrei să îmbunătățești lucrurile, iată câteva probleme comune care ar putea sta în cale.

1. Stresul

Stresul poate afecta semnificativ libidoul. Dacă ești copleșită de responsabilități sau te confrunți cu o situație stresantă, nu e de mirare că sexul nu este o prioritate. Dacă observi că viața ta sexuală este mai bună în vacanță, este posibil ca stresul, și nu o problemă medicală, să fie cauza principală. Găsirea unor metode de a reduce stresul poate ajuta la revitalizarea vieții sexuale.

2. Durerea

Durerea în timpul sexului este un semn clar că ceva nu este în regulă. Cauzele comune includ disfuncția planșeului pelvian, care poate provoca dureri în timpul actului sexual, modificările hormonale care cauzează uscăciune vaginală și senzație de arsură, precum și alte afecțiuni medicale, cum ar fi infecțiile sau endometrioza. În funcție de problemă, poate fi necesar să consulți un specialist pentru a găsi soluția potrivită.

3. Cauze psihologice

Anxietatea, depresia, problemele de relație sau un istoric de traumă sexuală pot afecta dorința de intimitate. În astfel de cazuri, un specialist în sănătate mintală poate fi de mare ajutor pentru a aborda aceste probleme de bază.

 4. Libido scăzut

Uneori, un libido scăzut poate fi legat de mentalitate. Multe femei au ceea ce se numește dorință reactive, adică nu sunt foarte interesate să inițieze sexul, dar odată ce încep, își dau seama că le place. Cu toate acestea, în unele cazuri, acest lucru nu este suficient. Unele femei au un libido scăzut fără nicio altă problemă de bază, ceea ce se numește tulburare de dorință sexuală hipoactivă. Medicul tău poate prescrie medicamente care te pot ajuta să îți regăsești dorința sexuală.

5. Dificultăți cu excitația și orgasmul

Dacă sexul nu este plăcut, poate fi util să reiei noțiunile de bază ale educației sexuale. Multe femei cred că ar trebui să poată atinge orgasmul doar prin penetrare, dar majoritatea femeilor au nevoie de stimulare externă pentru a ajunge la orgasm. Dacă metodele obișnuite nu funcționează, există tratamente pentru a spori excitația, inclusiv medicamente prescrise, hormoni și uleiuri sau creme topice.

Sănătatea sexuală

Problemele legate de libido, excitație sau durere în timpul sexului sunt foarte comune. Poate fi stânjenitor să discuți despre aceste subiecte cu medicul tău, dar este esențial. În funcție de problema identificată, medicul tău te poate îndruma către un specialist. Deși poate fi incomod la început, merită efortul pentru a avea o viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare.

Sursa: Health clevaland