Vedeta care a refuzat chimioterapia pentru cancerul de sân. Ce s-a întâmplat cu boala

image

Într-un interviu acordat revistei australiane Women's Weekly, Elle Macpherson, supranumită „The Body” în anii 90, a făcut o mărturisite șocantă: s-a luptat în secret cu cancerul de sân în urmă cu șapte ani. 32 de medici i-au recomandat chimioterapia, pe care ea a refuzat-o.

Această mărturisire coincide cu lansarea cărţii sale, „Elle: Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself”.

image

După depistarea bolii, vedeta, care are 60 de ani, a făcut o tumorectomie, adică i s-a îndepărtat chirurgical tumora. Diagnosticul exact a fost carcinom intraductal HER2-pozitiv și receptor de estrogeni pozitiv. Este un tip de cancer de sân caracterizat printr-un nivel mai ridicat al unei proteine care poate ajuta celulele mamare să se înmulțească rapid.

Medicii i-au recomandat mastectomia (îndepărtarea chirurgicală a sânului), urmată de radioterapie, chimioterapie, terapie hormonală și reconstrucția sânului.

A ales o abordare holistică

„A fost un șoc, a fost neașteptat, confuz, intimidant în atât de multe feluri și chiar mi-a oferit ocazia să forez adânc în mine pentru a găsi o soluție potrivită”, a mărturisit ea revistei.

Elle Macpherson a refuzat inițial chimioterapia și tratamentele convenționale. În schimb, ea a optat pentru o abordare holistică a bolii sale. S-a izolat timp de opt luni într-o casă închiriată din Phoenix, Arizona, înconjurată de o echipă medicală alternativă formată dintr-un medic naturist, un dentist, un osteopat, un chiropractician și doi terapeuți.

„A spune nu soluțiilor medicale convenționale a fost cel mai greu lucru pe care l-am avut vreodată de făcut în viața mea”, a recunoscut ea. „Dar să spun nu propriilor mele sentimente ar fi fost și mai dificil.” La acea vreme, modelul avea o relație cu Andrew Wakefield, un fost chirurg.

Boala a intrat în remisie

Macpherson spune că boala sa se află în „remisie clinică”.

Fiii ei Flynn, 26 de ani, și Cy, 21 de ani, au avut reacții amestecate cu privire la decizia ei de a merge împotriva sfaturilor profesioniștilor medicali.

Vezi şi: Cum a descoperit Sarah Ferguson că are cancer de sân. Orice femeie ar trebui să ştie