Alimentul pe care David Popovici îl consumă zilnic. Ce beneficii are

david popovici inquam jpg

Performanţele sportive sunt adesea susţinute şi de dietă. Iar David Popovici are grijă cu alimentaţia, sportivul român preferând anumite produse.

Un aliment pe care David Popovici îl consumă este laptele fără lactoză. Sportivul îl consumă după antrenamente, laptele fiind combinat cu miere şi scorţişoară.

Chiar dacă nu are intoleranţă la lactoză, David Popovici preferă să consume acest tip de lapte, la fel ca şi multe alte persoane.

Laptele fără lactoză este recomandat în special celor cu intoleranţă la lactoză (un zahăr natural din lapte), compus care nu poate fi absorbit la nivelul intestinului ca atare, fiind nevoie ca ea să fie scindată de către lactaza proprie organismului. Aceasta este o enzimă care descompunne lactoza în zaharuri simple, mai ușor de digerat.

În cazul persoanelor cu intoleranţă la lactoză, consumul unui singur pahar cu lapte poate declanşa simptome precum durerile abdominale, diareea şi greaţa.

Vezi şi: Simptomele de intoleranță la lactoză pe care nu ar trebui să le ignori

Laptele fără lactoză are aceleaşi beneficii ca şi laptele obişnuit

Laptele fără lactoză este o alternativă foarte valoroasă pentru persoanele cu intoleranță la lactoză, deoarece oferă o soluție nutrițională bună, păstrând în același timp beneficiile esențiale ale laptelui obișnuit. De fapt, laptele fără lactoză păstrează aceiași nutrienți fundamentali ca și laptele clasic, precum calciul, proteinele și vitaminele, elemente esențiale pentru sănătatea oaselor, creșterea musculară și funcția imunitară. În plus, unele produse lactate fără lactoză pot fi, de asemenea, îmbogățite cu calciu și vitamine pentru a compensa orice nutrienți pierduţi în timpul procesului de descompunere a lactozei.

Cum se obţine laptele fără lactoză

Acest tip de lapte se obţine din laptele obişnuit de vacă, tratat cu o enzimă numită lactază. Aceasta este adăugată pentru a descompune lactoza în două zaharuri mai simple, glucoza şi galactoza, care sunt mai uşor de digerat. Această modificare chimică permite persoanelor cu intoleranță la lactoză să consume lapte fără teama apariţiei simptomelor digestive neplăcute asociate adesea cu digestia lactozei.