Aşa scapi rapid de balonare! Trucul pe care ai fi vrut să îl ştii până acum

image

Una dintre neplăcerile cu care mulţi dintre noi ne confruntăm este balonarea.

Cel mai des, ne balonăm când consumăm alimente care produc gaze intestinale, dar şi unele obiceiuri pot contribui la apariţia acestui disconfort.  

“Dintre cauzele mai frecvente ale balonării, menționăm: mâncatul în grabă, pe nemestecate, în picioare sau vorbind la telefon, întinderea la orizontală imediat la sfârșitul meselor; consumul de lichide în timpul meselor; un regim de viață dezordonat, cu mese neregulate și consumul unor alimente ce favorizează balonările, cum ar fi dulciurile, băuturile dulci și acidulate, leguminoasele ce fermentează ușor – fasolea, mazărea, lintea sau cartofii (conțin mult amidon); combinații alimentare nepotrivite, cum ar fi: proteinele animale și sursele de amidon (de exemplu, o friptură cu garnitură de cartofi sau paste cu carne), servitul unei salate de fructe ca desert după o masă copioasă, consumul de lichide în timpul meselor; sedentarismul”, explică dr. Teodor Bădescu, medic primar gastroenterologie.

Masează-ţi abdomenul în sensul acelor de ceasornic!

Când eşti balonat, este bine să încerci un truc care dă rezultate şi, mai ales, care nu are efecte adverse. Iată cum procedezi! Pune palma pe abdomen, la mijloc, la nivelul intestinelor. Apoi, masează în cerc, în sensul acelor de ceasornic. Prin această mişcare, este favorizată eliminarea gazelor intestinale. Pentru a avea efect, masajul abdomenului a trebuie efectuat  timp de aproximativ 5 până la 10 minute.

Deoarece digestia este un proces care necesită timp, se recomandă practicarea acestui masaj la cel puțin 2 ore după ce ai luat masa.

image

Asigură-te că respiri corect în timpul masajului: inspiră adânc şi expiră profund.

Şi cărbunele medicinal te salvează

Cărbunele medicinal este un produs natural obţinut din materii prime vegetale arse în anumite condiţii. Prin procesul de activare, acest remediu are o mare putere de absorbţie şi ajută în caz de balonare, prin eliminarea gazelor, precum şi a toxinelor. De asemenea, cărbunele vegetal contribuie la reducerea flatulenţei şi a spasmelor abdominale. Produsul este disponibil în farmacii, sub formă de capsule. Se ia la nevoie, după masă.

image

Citeşte şi: 5 moduri în care masajul îţi face bine