Scap─â de balonare folosind aceste remedii naturale!

1 menta jpg jpeg

Toată lumea s-a confruntat măcar odată cu senzaţia aceea de preaplin după masă, caracteristică balonării. Balonarea sau acumularea de gaze intestinale se manifesă prin durere abdominală, senzaţia de abdomen greu sau disconfort digestiv. Poţi scăpa de toate aceste neplăceri, cu ajutorul remediilor naturale.

Unele obiceiuri pot conduce la apari┼úia balon─ârii, precum vorbitul ├«n timpul mesei, care favorizeaz─â ├«nghi┼úirea de aer. De asemenea, evit─â alimentele care pot favoriza balonarea, precum: fructele uscate, fasole, m├ónc─âruri prea iu┼úi, grase sau pr─âjite excesiv. Dac─â episoadele de balonare devin tot mai dese ┼či, indiferent de ce ai face, nu trec, adreseaz─â-te medicului specialist. Iat─â care sunt remediille care te pot ajuta!

Ceaiul de ment─â

Gra┼úie propriet─â┼úilor antioxidante, antifermentative ┼či dezinfectante, menta este de un real ajutor pentru problemele variate ale sistemulului digestiv, inclusiv ├«n caz de balonare. Pentru prepararea ceaiului de ment─â, ai nevoie de 2 g de frunze m─ârun┼úite (sau un plicule┼ú) pe care le la┼či la infuzat ├«n ap─â clocotit─â (1 can─â) 10 minute. Po┼úi bea p├ón─â la 3 c─âni de ceai de ment─â pe zi, ├«n orice moment al zilei. Menta este contraindicat─â persoanelor cu alergie la mentol, celor care sufer─â de reflux gastroesofagian ┼či femeilor care al─âpteaz─â. De asemenea, femeile gravide trebuie s─â consume cu modera┼úie ceai de ment─â.

Cite┼čte ┼či: Ceaiuri care fortifica imunitatea. Trebuie sa le ai in sertarul cu plante!  

Ceaiul de chimen

Chimenul con┼úine antioxidan┼úi precum caroten ┼či lutein─â ┼či are utiliz─âri multiple, inclusiv ├«n calmarea colicilor bebelu┼čilor ┼či stimularea laptelui la l─âuze. De asemenea, chimenul este de ajutor ├«n cazul balon─ârii ┼či al men┼úinerii unei greut─â┼úi optime. Pentru a prepara ceaiul de chimen ai nevoie de o lingur─â cu semin┼úe de chimen la o can─â cu ap─â clocotit─â. La┼či la infuzat 10 minute. Bea o can─â, la nevoie. Aten┼úie! De┼či, chimenul este permis femeilor care al─âpteaz─â pentru stimularea lacta┼úiei, femeilor ├«ns─ârcinate le este interzis consumul de preparate pe baz─â de chimen, ├«ntruc├ót pot duce la avort spontan.

Turmericul

Turmericul este folosit din Antichitate ├«n India ┼či China pentru beneficiile multiple pe care le are asupra sistemului cardiovascular, digestiv ┼či ├«n cazul trat─ârii afec┼úiunilor neurovegetative. Pentru reducerea balon─ârii, se folose┼čte pudra de turmeric ob┼úinut─â din r─âd─âcina tocat─â de plant─â. Dozele recomandate de pudr─â de turmeric, ├«n cazul persoanelor adulte, sunt de 1,5g/3g pe zi. Pudra de turmeric nu este recomandat─â gravidelor, femeilor care al─âpteaz─â ┼či nici persoanelor care sufer─â de pietre la rinichi sau la vezica urinar─â.

Anca-Teodora Popa