Iată ce riști dacă bei apă îmbuteliată care a stat în soare!

Lipsa unei cantități suficiente de apă poate duce la dureri de cap, amețeli și confuzie, printre alte efecte secundare nedorite. Prin urmare, este esențial să bei apă în mod regulat pe parcursul zilei.

Cu toate acestea, un expert a emis recent un avertisment cu privire la riscurile pentru sănătate asociate consumului de apă îmbuteliată caldă, în special dacă sticla a fost lăsată în interiorul unei mașini.

Femeie sticla apa FOTO Shutterstock jpg

Recipeintele din plastic sunt de evitat, iar sticla este un material superior plasticului, care permite depozitarea apei în siguranță. Foto: Shutterstock

Sarah Lawson, expert în siguranța alimentelor de la Storage Box Shop, a explicat: „Nu bea apă îmbuteliată care a fost lăsată la soare. Căldura poate provoca eliberarea de substanțe chimice nocive din plastic în apă.” Potrivit lui Sarah, când apa îmbuteliată se încălzește, substanțele chimice din plastic pot ajunge în apă. Aceste substanțe chimice, cum ar fi BPA (bisfenol A) și ftalați, pot fi dăunătoare dacă sunt ingerate.

Consumul de apă contaminată cu aceste substanțe chimice poate duce la mai multe probleme de sănătate, inclusiv: greață sau dureri de stomac, dureri de cap, amețeli și probleme hormonale.

Pentru a preveni aceste riscuri pentru sănătate, se recomandă să păstrezi întotdeauna apa îmbuteliată într-un loc răcoros și să eviți expunerea la lumina directă a soarelui.

Înainte de a bea apă îmbuteliată, verifică dacă este caldă. Menținerea hidratării este vitală, dar apa îmbuteliată trebuie păstrată la rece pentru a evita potențialele riscuri pentru sănătate.

Sursa: Express