4 motive să faci cycling

2 jpg jpeg

O formă de antrenament care prezintă numeroase beneficii atât pentru fizicul tău cât şi pentru psihic. Necesarul este compus dintr-un prosop, o sticlă de apă la îndemână pentru hidratare şi o sală la care să te înscrii.

Mişcarea ar trebui să fie nelipsită din viaţa ta, pentru a te menţine sănătos şi în formă şi mai ales pentru a combate efectele stresului zilnic.

Pentru cycling o mână ridicată întotdeauna, bicicleta staţionară te va ajuta să capeţi o formă de zile mari şi să ai mai multă încredere în tine.

Favorizează un somn bun

2 jpg jpeg

De regulă, mişcarea favorizează o bună oxigenare a creierului, aspect ce contribuie semnificativ la un somn mult mai bun, mai profund şi la o regenerare celulare.

Statul la calculator este unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii tale, iar cycling-ul te ajută să favorizezi buna circulaţie sangvină, să elimini toxinele din organism, să oxigenezi corespunzător fiecare celulă din organism şi să fii sănătos.

Află cât de benefic este mersul pe bicicletă AICI

Alungă constipaţia

Am putea spune că problema digestiei deficitare este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni din zilele noastre. Însă la fel ca orice altă problemă există şi o soluţie şi anume sportul.

Cycling-ul mai ales ajută la o digestie bună, previne acumularea gazelor în intestine şi îţi oferă o stare de bine.

Creierul uman începe în jurul vârstei de 30 de ani să se deterioreze, astfel că este necesară activitatea fizică pentru a-l menţine tânăr şi într-o formă activă.

Efectele bune ale cycling-ului se resimt şi asupra vieţii sexuale, libidoul fiind mult mai mare după o şedinţă de cycling.

Îţi asigură o sarcină fără probleme

1 2 jpg jpeg

De principiu sportul este vital sănătăţii tale, iar în cazul femeilor cycling-ul mai ales, datorită intensificării circulaţiei sangvine ajută la o dezvoltare a sarcinii fără niciun fel de probleme şi pentru a avea o naştere mai uşoară. În plus, un alt motiv pentru a face cycling este acela că te va feri de surplusul de kilograme pe perioada sarcinii. Astfel, după naştere îţi vei recăpăta mult mai repede formele iniţiale.

Îţi menţine sănătatea inimii

Cycling-ul face parte din categoria sporturilor care te ajută să îţi îmbunătăţeşti constant activitatea cardiacă, protejându-te astfel de afecţiunile cardiace şi oferindu-ţi un tonus bun.

În cazul în care eşti fumător, după o şedinţă de cycling vei observa o reducere a dorinţei de a aprinde o ţigară, deci există şanse să faci economie la ţigări şi chiar să te laşi de fumat, mai ales dacă îl practici de 3 ori pe săptămână.

Este doar un mic pas către o sănătate de fier pe care o vei construi de la şedinţă la şedinţă.

Unde mai pui şi faptul că poţi să îl practici alături de prieteni, familie şi poţi să îl extinzi şi în afara sălii de fitness, optând pentru drumeţiile cu bicicleta.