Cât de multă mișcare ar trebui să faci dacă ai un loc de muncă sedentar?

Pentru cei cu locuri de muncă sedentare, exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru a rămâne în formă și pentru a preveni bolile, scrie Livestrong.

shutterstock_sedentarism_fata la birou_sedentara.jpg

Un loc de muncă sedentar presupune să stai așezat și nu te miști în marea majoritate a zilei de lucru. Foto: Shutterstock

Persoanele sedentare ar putea avea nevoie de programe de lucru mai lungi pentru a lucra și a-și lua și timpul necesar pentru a face mișcare, scrie Livestrong.

Potrivit Centrului American de Prevenție și Control al Bolilor  (Centers for Disease Control and Prevention), adulții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani ar trebui să efectueaze cel puțin două ore și 30 de minute de activitate aerobă de intensitate moderată sau cel puțin o oră și 15 minute de activitate aerobă de intensitate viguroasă în fiecare săptămână, în plus față de antrenamentul de forță de două ori pe săptămână pentru a viza fiecare grup muscular major.

Cei care caută beneficii suplimentare pentru sănătate ar trebui să urmărească mai multe exerciții cardiovasculare, efectuând cinci ore de activitate aerobă de intensitate moderată, două ore și 30 de minute de activitate aerobă de intensitate viguroasă sau o combinație a celor două în fiecare săptămână.

Exemple de activitate aerobă de intensitate moderată includ mersul rapid, munca fizică în curte sau prin casă, mersul cu bicicleta pe teren plan. Jogging sau alergare, înotul și ciclismul în ritm rapid sau în urcare  sunt toate contsiderate activitate aerobă de intensitate mare.

Persoanele sedentare pot fi în pericol

În timp ce respectarea rutinei de efectuare a unor exerciții fizice poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate și la reducerea riscului de apariție a numeroase boli, un studiu din iunie 2011 susținut de Institutul Național al Cancerului și Asociația Americană pentru Pensionari sugerează că exercițiile fizice nu poat anula complet daunele locurilor de muncă sedentare. Studiul relevă că activitatea fizică regulată nu este suficientă pentru a preveni riscurile pentru sănătate cauzate de perioadele prelungite de inactivitate. Potrivit studiului, chiar și cei care fac sport în mod obișnuit prezintă un risc mai mare de mortalitate timpurie atunci când petrec în mod obișnuit perioade prelungite de timp inactivi, cum ar fi stând la birou sau uitându-se la televizor. Această nouă cercetare sugerează că efectuarea de mici modificări pentru a crește activitatea la locul de muncă este crucială pentru sănătatea generală.

Pauze de mișcare

Pentru a reduce riscul de probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, diabetul și bolile de inimă, planificați pauze scurte de activitate în ziua de muncă. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, un minim de 10 minute de exerciții aerobice de intensitate moderată sau viguroasă sunt suficiente pentru a-ți face inima să pompeze și pentru a arde calorii, așa că programează să faci cel puțin trei pauze de mers de 10 minute în timpul zilei.

Citește și Balonarea poate fi simptomul acestor boli