Așa se pot albi dinții acasă, în mod natural!

Toată lumea visează dinți albi, sidefați, care arată sănătate și frumusețe. Iar pentru a avea dinți mai albi, nu trebuie să cheltuiești enorm, atâta timp cât există și soluții naturale pe care le poți încerca pentru a obține deschiderea nuanței.

Sarea de masă

Pasta de dinți conține sare, deoarece are proprietăți antiseptice ușoare, care pot contribui la menținerea unei bune igiene orale. În plus, sarea este un agent abraziv și, prin urmare, poate ajuta la îndepărtarea petelor superficiale de pe dinți și la promovarea unui aspect mai alb. Cu toate acestea, este important tipul potrivit de sare. Evită pe cele grosiere sau abrazive, deoarece acestea pot fi prea dure pentru dinți și gingii.

image

Calea naturlă spre dinți mai albi presupune utilizarea de subtanțe active din produse la îndemână, precum bicarbonatul, sarea, cărbunele activ. Foto: Shuttesrtock

Pentru a face acest lucru corect, umezește periuța de dinți și aplică o cantitate mică de sare pe ea. Ai nevoie doar de un pic de praf de sare in acest scop. Periază ușor dinții timp de aproximativ 1-2 minute. Ai grijă să nu freci prea tare, deoarece periajul agresiv poate deteriora smalțul dinților și gingiile. După periaj, clătește bine gura cu apă pentru a îndepărta orice particule reziduale.

Ulei de cocos

Mulți spun că acest remediu Indian ajuta la obținerea unei nuanțe mai alebe de dinți. Ia ulei de nucă de cocos pur, comestibil pentru a obține rezultate mai bune. Clătește gura și totodată ține ueliul în gură să acțiuneze timp de 15-20 de minute. Scuipă-l apoi. Această metodă ajută la îndepărtarea plăcii deoarece bacteriile se acumulează în ulei și sunt îndepărtate atunci când scuipi. Mai mult, uleiul de cocos are proprietăți antimicrobiene.

Apa de gură cu oțet de mere

Oțetul de mere poate fi folosit ca apă de gură naturală pentru a ajuta la îmbunătățirea igienei orale și la albirea dinților. Pentru a-l folosi, diluează oțet de mere cu apă și plimă lichiul prin gură timp de aproximativ 30 de secunde înainte de a clăti bine cu apă. Este ușor acid, ceea ce poate ajuta la descompunerea și dizolvarea petelor de pe suprafața dinților cauzate de cafea, ceai, vin roșu sau anumite alte alimente. Are, de asemenea, unele proprietăți antibacteriene, care pot reduce creșterea bacteriilor în gură, prevenind astfel carii dentare. Cu toate acestea, este esențială precauția, deoarece natura acidă a oțetului poate eroda smalțul dinților dacă este utilizat în exces și nu se recomandă zilnic, precum apa de gură.

Cărbunele negru

Această metodă devine din ce în ce mai populară. Amestecă o cantitate mică de cărbune medicinal cu apă pentru a crea o pastă și periază dinții cu ea. Cărbunele activat este poros și se leagă de substanțe pe care le poate atrage de pe suprafața dinților tăi. Acest lucru poate ajuta la îndepărtarea petelor și a decolorărilor, făcând dinții să pară mai albi. Cu toate acestea, se recomandă prudență, deoarece cărbunele activat poate fi abraziv și nu trebuie folosit prea des. Utilizarea excesivă poate deteriora smalțul dinților.

Pastă cu bicarbonat

Albirea dinților folosind o pastă simplă de bicarbonat de sodiu pusă pe periuța de dinți durează circa 1-2 minute, o data pe săptămână. Bicarbonatul de sodiu este ușor abraziv, ceea ce îi permite să îndepărteze petele de suprafață cauzate de alimente, băuturi și tutun de pe smalțul dinților. În afară de aceasta, este, de asemenea, de natură alcalină, ceea ce poate ajuta la echilibrarea nivelului pH-ului din gură. Un mediu mai alcalin poate descuraja dezvoltarea bacteriilor și poate reduce riscul cariilor dentare. Utilizează această tehnică o dată pe săptămână.

Sursa: Times India