Iată ce se întâmplă cu corpul tău când slăbești

Are un impact enorm asupra sănătății tale și se numește, slăbire!

Majoritatea oamenilor cred că pentru a vedea efecte generale uluitoare la nivelul sănătății, trebuie făcut multe multe lucruri costisitoare.

Dar, cu simpla scădere în greutate este un început fantastic pentru o sănătate bună, scrie Health BaBa Mail.

Așadar, iată ce se întâmplă cu corpul tău și beneficiile incredibile pentru sănătate pe care le obții atunci când slăbești.

kilograme jpg

Beneficiile pierderii kilogramelor în exces au impact asupra intregului organism. Foto: Shutterstock

Se reduce riscul de diabet

Pierderea în greutate poate părea ceva copleșititor, dar câteva kilograme în minus pot avea un impact major asupra sănătății. Primul efect pozitiv este reducerea riscului de diabet, o afecțiune în care este specifică glicemia crescută.

De asemenea, efectele benefice includ scăderea grăsimii corporale totale, a grăsimii intraabdominale și a grăsimii hepatice, precum și creșterea sensibilității la insulină la nivelul ficatului, mușchilor și țesuturilor adipoase.

Organismul are nevoie de insulină pentru a absorbi și utiliza zahărul din sânge, iar o mai bună sensibilitate la insulină înseamnă un control mai bun al zahărului din sânge.

Scade tensiunea arterială

Scăderea de cinci până la zece kilograme la persoanele supraponderale poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Când are o greutate suplimentară, corpul trebuie să muncească mai mult pentru a pompa sângele, ceea ce poate deteriora vasele de sânge și poate întări arterele. Obezitatea crește, de asemenea, necesarul de oxigen al organismului și crește volumul sanguin.

O inimă mai sănătoasă

sănătatea inimii se îmbunătățește Pe lângă reducerea tensiunii arteriale, pierderea unor kilograme îmbunătățește sănătatea generală a inimii. De fapt, rezultatele unui studiu au demonstrat că și o pierdere în greutate de 5% la persoanele cu obezitate are beneficii considerabile pentru sănătate.

Doar o cantitate mică de pierdere în greutate poate îmbunătăți simultan funcția metabolică în mai multe sisteme de organe și poate scădea alți factori de risc pentru boli cardiovasculare, inclusiv concentrația de trigliceride plasmatice. În plus, obezitatea este, de asemenea, asociată cu colesterolul LDL (rău) ridicat și colesterolul HDL scăzut (bun). Fiecare dintre aceștia reprezintă factori de risc pentru bolile cardiovasculare, care pot provoca atacuri de cord și accident vascular cerebral.

Se diminuează riscul de cancer

Greutatea are impact asupra hormonilor, asupra sistemului imunitar și asupra factorilor care reglează creșterea celulelor. Toate acestea sunt legate de riscul de cancer. De aceea, a fi supraponderal sau obez poate crește șansele de a face boala. Studiile arată că relația dintre cancer și greutate este complexă. Potrivit cercetărilor efectuate de Societatea Americană de Cancer, se crede că excesul de greutate corporală este responsabil pentru aproximativ 8% din toate tipurile de cancer din Statele Unite și aproximativ 7% din toate decesele cauzate de cancer.

Articulații mai sănătoase

Experții sunt de acord că excesul de greutate sau obezitatea crește riscul de osteoartrită. A avea mai multă greutate pearticulații înseană un risc mai mare de uzură.

De exemplu, pentru fiecare kilogram în exces, sunt exercitate patru kilograme suplimentare de presiune asupra genunchilor. Deci, oricine transportă 20 de kilograme în plus de greutate are un stres suplimentar de 80 de kilograme pe articulația de la genunchi. Pierderea greutății suplimentare reduce presiunea asupra articulațiilor și scade riscul de a dezvolta artrită.

Se reduce inflamația din corp

Inflamația ajută la combaterea infecțiilor, dar atunci când ești supraponderal sau obez, inflamația poate scăpa de sub control. Acest lucru crește rezistența la insulină și crește riscul de boli de inimă, cancer, artrită și boala Alzheimer. Excesul de grăsime corporală, mai ales dacă este situat în jurul abdomenului, este strâns legat de inflamație. Cu toate acestea, inflamația scade cu o reducere a greutății corporale cu 5 sau 10%.

Citește și Flurona: ce simptome are şi cât de gravă este infecţia simultană cu gripă şi COVID-19