Vrei să afli sexul bebelușului în timpul sarcinii? Iată care sunt pașii de urmat
Ecografiile de sarcină oferă informații esențiale despre dezvoltarea și starea de sănătate a bebelușului, astfel încât medicul obstetrician poate descoperi din timp eventuale probleme, pentru a interveni rapid și eficient. De aceea, este foarte important ca viitoarea mămică să respecte cu strictețe recomandările specialistului, să se prezinte periodic la control și să facă toate analizele și investigațiile medicale indicate.
Pe lângă aceste beneficii legate de buna evoluție a sarcinii, ecografiile oferă și alte avantaje viitorilor părinți. Cu această ocazie, ei vor lua un prim contact cu bebelușul pe care îl așteaptă, îl vor vedea pe monitorul ecografului, pot obține sonograme (fotografii) din timpul ecografiilor și afla inclusiv sexul micuțului. Acest detaliu poate fi observat însă abia după 18-22 de săptămâni de sarcină, de obicei la morfologia fetală de trimestrul II.
În prezent, ecografiile de sarcină se pot realiza cu tehnologie de ultimă generație, 3D sau 4D, care permite obținerea unor imagini tridimensionale ale fătului. Medicul poate observa astfel chiar și cele mai mici detalii anatomice, pentru a se asigura că nu există probleme, iar părinții pot vedea chiar și mimica bebelușului, pentru amintiri de neuitat.
În funcție de recomandarea medicului, gravida trebuie să facă mai multe ecografii de sarcină. Prima este de obicei o ecografie transvaginală, fiind indicată pentru confirmarea sarcinii incipiente. Următoarele investigații se vor realiza, de obicei, transabdominal, fiind necesare cel puțin trei ecografii în decursul celor nouă luni de sarcină, câte o ecografie pentru fiecare trimestru.
Dacă sarcina este cu risc crescut, atunci medicul va solicita mai multe consultații și ecografii, pentru a se asigura că nu apar complicații. Ecografiile de morfologie fetală, care oferă cele mai importante informații despre dezvoltarea bebelușului și permit diagnosticarea unor anomalii, trebuie să fie efectuate de un medic cu supraspecializare în Medicină materno-fetală, în timp ce ecografiile de sarcină obișnuite pot fi realizate de un medic obstetrician. Cu ajutorul acestor investigații, pot fi identificate din timp riscul de avort spontan sau de naștere prematură și malformațiile congenitale ale fătului.
Pentru o monitorizare corectă a sarcinii, ecografiile trebuie să fie însoțite și de un set complet de analize de sânge, urină și secreții vaginale, care arată starea de sănătate a mamei și permit recomandarea unui tratament potrivit, în cazul în care sunt identificate unele afecțiuni, precum hipertensiunea arterială sau diabetul gestațional.
Calitatea echipamentelor și experiența medicului care realizează ecografiile de sarcină sunt esențiale pentru stabilirea unui diagnostic corect. De aceea, viitoarele mămici trebuie să aleagă o clinică modernă, dotată cu ecografe performante. SANADOR asigură servicii medicale complete pentru o monitorizare corectă a sarcinii, sub supravegherea unor medici empatici și experimentați, care vor oferi pacientelor toate informațiile și sfaturile necesare.
Spitalul Clinic SANADOR dispune și de o maternitate complet echipată, pentru o naștere în cele mai bune condiții de siguranță și confort. Micuții care vin pe lume la Maternitatea SANADOR se vor bucura de toată atenția personalului Secției de Neonatologie, iar bebeluși născuți cu probleme vor fi stabilizați și tratați în Departamentul de Terapie Intensivă Neonatală.