Alimentul sănătos pe care Kate Middleton îl consumă la micul-dejun
Prințesa de Wales urmează o dietă sănătoasă de tip mediteranean, cu mese echilibrate pentru micul dejun, prânz și cină, cu atât mai mult, după ce a primit diagnosticul de cancer.
Foarte activă și jonglând cu o mulțime de roluri, Kate Middleton a luat doar pe durata chimiterapiei o pauză de la îndatoririle sale regale și activitățile caritabile. În acest interval, ea s-a concentrate asupra sănătății, deși întotdeauna a fost preocupată de o alimentație sănătoasă și fitness.
Dieta ei a fost intens relatată de-a lungul anilor, mesele zilnice fiind axate în mare parte pe fructe și legume. Se știe că la micul dejun consumă alimente dintr-o dietă mediteraneană, ce include produse de origine vegetală, precum un smoothie verde cu varză kale, matcha, spanac și afine.
De asemenea, se spune că savurează în majoritatea dimineților, un bol de fulgi de ovăz. Fiind o mamă ocupată și o prințesă atletică, nu este surprinzător că este, o fană a ovăzului care oferă energie cu eliberare lentă.
Fulgii de ovăz sunt considerați un superaliment. Ovăzul poate ajuta la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp, ceea ce poate preveni poftele pentru gustări sau mâncatul în exces și, de asemenea, poate ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite, deoarece alimentele sățioase te pot ajuta să reduci aportul de calorii.
Deoarece ovăzul furnizează o cantitate mare de fibre solubile, consumul unui bol în fiecare dimineață te poate face să te simți plin și satisfăcut pentru o perioadă lungă de timp.
Pentru un terci de ovăz care nu-ți amenință sănătatea, este ideal să alegi prepararea cu apă filtrată sau lapte de migdale neîndulcit, evitând laptele vegetal care poate avea o listăe lungă de ingrediente.
Kate a anunţat recent că a încheiat chimioterapia, oferind poze din vacanța petrecută împreună cu familia (Foto: Kensington Palace/preluare Facebook)
Ovăzul conține un tip de fibră numită beta-glucan, care ajută organismul să echilibreze nivelul zahărului din sânge și să prevină creșterile și scăderile bruște care pot duce la mâncatul în exces. Ovăzul este, de asemenea, recunoscut pentru capacitatea sa de a reduce colesterolul și de a ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
În comerț se găsește sub formă de fulgi pe care îi poți amesteca cu iaurt, câteva fructe de pădure și nuci, sau pur și simplu să-i gătești cu lapte. Foarte important este să nu adaugi zahăr.
Fructele, nucile și mierea pot fi toppinguri delicioase pe care să le adaugi în terci. Foto: Shutterstock
Ovăzul este, de asemenea, util în combaterea oboselii. Este o sursă excelentă de energie datorită conținutului său bogat de carbohidrați complecși și un bol de terci se transformă în energie pe care corpul tău o absoarbe treptat pe parcursul zilei.
Ovăzul este plin de tiamină, fosfor, magneziu și vitamine B, precum niacina și folatul. Împreună, aceste elemente interferează pentru a ajuta corpul în a produce energie.
Sursa: Mirror