Remedii naturale pentru dereglările de tiroidă

image

Starea de somnolență și modificările de dispoziție sunt câteva dintre simptomele dereglările glandei tiroide. Cu acordul medicului curant, poţi încerca şi unele remedii naturiste.

Oțet de mere

Pentru reglarea hormonală și detoxifcarea organismului este bine să consumi oțet de mere. Acesta ajută la pierderea în greutatea, la îmbunătățirea metabolismului, la descompunerea grăsimilor, a carbohidraților și la menținerea unui echilibru adecvat al mediului alcalin în organism. Adaugă într-un pahar cu apă, de 250 ml, 2 linguri de oțet de mere și consumă în fiecare zi.

Ceai de floarea-pasiunii  

Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata) este un remediu excelent pentru cei care suferă de insomnii și de oboseală. Această plantă acționează ca un somnifer, tratează stările tensionate, relaxând mușchii și durerile. Se administrează sub formă de ceai obţinut astfel: pune la fiert 1 pahar cu apă cu 1 linguriță de pulbere uscată de floarea-pasiunii și las-o la infuzat 10 minute. După acest timp, strecoară și bea ceaiul înainte de culcare. Se consumă atât cât este necesar sau după recomandarea medicului.

Nuci și semințe

Pentru sănătatea glandei tiroide, este bine să consumi alimente care conţin acizi grași, substanţe care înlătură senzația de slăbiciune, modificările de dispoziție, pierderile de memorie și uscăciunea pielii. Îi găsești în: avocado, nuci, cereale, ulei de floarea-soarelui, nuci și în semințe de in. De asemenea, uleiul de cocos îmbunătățește funcția tiroidă, iar dacă îl vei consuma, asigură-te că produsul pe care l-ai achiziționat este extravirgin, presat la rece și organic. Se recomandă câte 1 lingură de ulei de cocos, pe zi.

Probiotice

Funcția tiroidiană depinde în mare măsură de sănătatea sistemului digestiv, iar pentru o digestie corespunzătoare este bine să consumi probiotice. Aceste bacterii sănătoase ajută la combaterea constipației, un simptom întâlnit în hipertiroidism și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, probioticele sunt utile în tratamentul stărilor de anxietate ce poate să apară în timpul bolii. Surse bune de probiotice sunt: produsele lactate (iaurt, chefir, lapte bătut), ciocolată neagră și ceai kombucha (ceai negru fermentat).

Vezi şi: Ce este Kombucha şi ce beneficii are. Cum o prepari acasă

Ce alte măsuri sunt benefice în hipertiroidism

În tratamentul hipertiroidismului, este bine să iei în calcul și următoarele recomandări.

1. Fă mișcare regulat - este indicat să faci exerciții fizice timp de cel puțin 20-25 de minute pe zi;

2. Evită să consumi soia și preparate care o conțin, deoarece interferează cu nivelul hormonilor tiroidieni și agravează hipertiroidismul;

3. Crește aportul de proteine, deoarece ajută la o mai bună distribuiție a hormonilor tiroidieni în organism. Ouăle, carnea și leguminoasele sunt bogate în proteine;

4. Evită alimentele care conțin o cantitate ridicată de iod, așa cum sunt: mezelurile, sarea, sosul de soia și produsele de patiserie.